2.5.17

Takviye Kuvvetler geldi.

Arıcı Metin'in izleyicileri, hatırlayacaksınız; bu kış arı kayıpları yaşadık. Bir önceki yıla oranla fazla arı kaybı yaşamamızın nedeni; arıların kışa iyi hazırlanamaması idi. Malûm, gecen yıl, Hacca gittik, evlatlarımız ve torunlarımızla hasret giderebilmek için, oldukça uzun süre, kutsal topraklarda bulunduk.
Bizim yokluğumuzda arılarımıza bakacak olan, Güç Birliği Ekibinden Atila Garipler, o dönemde hem fıtık ameliyatı, hem de anjiyo oldu. Kışa taze yavruyla giremeyen arılardan zayıf olanları da telef oldu. Bizim bölgede sezon çok kısa olduğu için de kayıpları telafi için takviye arı getirdik.
Geçtiğimiz hafta sonu, takviye arıların kutulardan kovanlara aktarılması ile uğraştık.
Metin Çetin, Atila Garipler, Murat Şahin (Arıcı Metin Güçbirliği Ekibi) üçlüsünün yoğun mesaisi Pazartesi gününe sarktı. Yani bir Mayıs tatili bize çalışma fırsatı oldu.
Polen Hazırlıkları
Arılarımız tamamlandı. Şimdi sıra polen toplama hazırlıklarında. Aslında arılarımız yoğun şekilde polen getirmeye başladı. Ancak polen, kovan gelişiminin olmazsa olmazı. Polen gelecek ki; kovan yavru yapacak. Yani ilk polen akımı, arıların ihtiyacını gidermek için. Koloni nüfusu belli bir güce ulaştıktan sonra toplayacağımız polenler de sizler için.
Biz de şimdilik polen kapanlarını, polen tepsilerini yıkayıp, temizleyip, dezenfekte edip kullanıma hazırlıyoruz. Hazırlıkların resimlerini de, bir sonraki paylaşımımızda sizlere sunarız inşaallah.




Hiç yorum yok :