15.5.17

Yeni Analar Geldi

Arıcı Metin'in değerli izleyicileri.
Diğer arıcıları takip edenler bilirler. Bir çok bölgemizde (ve hatta Ankara'da) sezonun ortasına gelindi. Bir çok bölgede oğul sezonu başladı. Bütün bunlara ilişkin haberleri okuyup dinlerken, biz sanki daha sezonun başındayız. Bu hafta sonu kontrollerinde, anasız kalmış bir arıdaki ana memesi dışında, oğul eğilimine girmiş bir arımız bile yok. Geçtiğimiz (2016) sonbaharındaki bakım eksikliğinin sorunlarını yeni yeni telafi ediyoruz.


Bu alanda yaptığımız en ciddi çalışma; kendi bölgemizde yetiştirilen Anadolu arılarına doğru bir evrilme aşamasındayız. Kafkas-Anadolu melezi arıları denemeye başlıyoruz. Mevcut zayıf kolonilerden seçtiğimiz 10 kovana Kafkas-Anadolu melezi F-1 ana arı verdik.


2017 bizim için nasıl geçecek tam kestiremiyoruz. Ancak bildiğimiz bir şey var ki; bizim bölgede doğa, önceki yıllara oranla oldukça geç uyandı. Geçen yıl 15-20 Nisan'da badem seyreltmesi yaparken; bu yıl badem seyreltme sezonu yeni yeni başlıyor. Mart-Nisan ayında çekip paylaştığım çiçekleri Mayıs ayında görüntülemeye başladık. Geçen yıl polen satışına başlamışken; bu yıl, polen toplamaya, önümüzdeki hafta toplamaya başlamayı umuyoruz. Sizin anlıyacağınız; her şey, önceki yıllara göre, daha geriden geliyor. Allah, yar ve yardımcımız olsun.


Hiç yorum yok :