6.4.17

Sezon Başlıyor


Arıcı Metin'in değerli izleyicileri, epeydir suskunluğumuz devam ediyordu. Malum, yaş 65. Hal böyle olunca sağlık sorunları bizi bizden alıyor. Biraz yaşın verdiği ağırlık, bir yandan sağlık sorunlarının getirdiği engeller bizleri ister istemez işten-güçten uzaklaştırıyor.
Geçen yıl sonbahar döneminde, (malumunuz) hac görevimizi ifa ettik. Oğlumuz, gelinimiz, torunlarımız da kutsal topraklarda olunca; hac ziyareti ziyadesiyle uzun sürdü. Tabii bu da arılarımızın kış bakımını bize ihmal ettirdi. Hesapça bu ihmal olmayacaktı. Çünkü: Atila Garipler ve Murat Şahin, bizim yokluğumuzda arılarla ilgileneceklerdi. Ancak evdeki hesap çarşıya uymuyor. Biz yola düştük, ardımızdan Atila Garipler bir fıtık ameliyatı oldu, ardından bir anjiyoya girdi ve tüm hesaplar altüst oldu. Tabii arıların kışa hazırlanması, taze yavru ile kışlatılması çalışması ihmal edildi.
İhmalin bize faturası da, bu yıl için arı kaybı olarak çıktı. Yaklaşık yüzde 25 oranında bir arı kaybı yaşadık.
Şimdi, Mevlana'nın da dediği gibi; "Dün, dünde kaldı cancağızım. Bugün için yeni neyin var?" noktasındayız. Sezon başlıyor. Bademler çiçek açtı. Arılar uçumda. Biz de yeni sezonun hazırlıklarına başlıyoruz. Sönmüş kovanlar; elden geçirilip sterilize edilerek yeni sezona hazırlanacak.
Hepimize kolay gelsin.

Hiç yorum yok :