15.12.16

SEZONU KAPATTIK

Arıcı Metin'in değerli izleyicileri, sezonu kapattık.
Sezonu kapattık derken, hem arılarla ilgili çalışmaları bitirdik, hem de arı ürünlerinin satışını tamamlayıp bitirdik anlamında kullanıyorum.
Geçtiğimiz hafta, Arıcı Metin Güçbirliği ekibi olarak kovanların aralarındaki boşlukları kapatıp üzerlerine birer örtü çekerek, muhtemelen Şubat sonuna kadar, arıların bakım işine ara verdik.
Yanlış anlaşılmasın, gezgin arıcı arkadaşlarımız, arılarını götürdükleri bölgelerde arıyı şuruplayıp besleyerek çalışmalarına devam ediyorlar. Sosyal medyadan gördüğümüz kadarıyla bazı bölgelerde arıcılar yoğun bir şekilde çalışıyorlar. Ancak bizim bölgede, bizim rakımda, arılar kış salkımında artık. geçtiğimiz aylarda kışlık keki verdikten sonra bizde işler bitti. Tedbir kuldan, takdir Allah'tan diyerek işlemimizi bitirdik. Arılar kışa yeterli stokla girdiler. Kasım sonunda yavru uçumuna çıkan arıları da gözlemledik. Yani kışa genç arılarla girme işlemini de tamamladık. Bundan sonra, bahara kadar, Allah'a emanet.
Bu seneki bal hasadımızı da satışa çıkardığımızda kısa sürede tükendi ve böylece satış sezonumuzu da tamamlamış olduk. İnşaallah gelecek yıl da karşınıza çıkarız.
Artık kış döneminde biraz ders çalışalım. Muğla Arıcılık kongresinde yapılan konuşmalardan aldığımız notları değerlendirelim, yeni bilgileri paylaşmaya çalışalım. Örneğin ilk bahsetmek istediğim konu Arı Allerjileri ve tedavisi konusu olacak.
Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Tıp Fakültesi'nden Prof. Can Naci Kocabaş'ın anlattıkları, biz arıcılar kadar; arı zehirine karşı allerjisi olanlar kadar, allerjik anaflaksi tehlikesi yaşayanları da yakından ilgilendiren bir konuşmaydı.
Şimdilik hoşça kalın, sevgiyle kalın.

Hiç yorum yok :