29.11.16

BAL-ZENCEFİL-LİMON KÜRÜ

BAL-ZENCEFİL-LİMON KÜRÜ
Kışa giriyoruz.
Bazı bölgelerimizde karakış bastırdı bile.
Kışa girerken en çok grip, nezle, soğuk algınlığı ve öksürük rahatsızlıklarını çekiyoruz. Genellikle aile boyu hastalıklar sınıfına giriyor bu rahatsızlıklar. Çünkü: Evden biri yakalandı mı; diğerlerinin kurtuluşu nerede ise imkansızdır.
Çareyi, hemen doktorda aramayalım. Bal-Zencefil ve Limonla bir kış kürü yapabiliriz.
Bal-Zencefil-Limon kürüyle grip başta olmak üzere salgın hastalıklara karşı direnç kazanırsınız.
Soğuk algınlığıyla birlikte gelen öksürükle daha rahat baş edebilirsiniz. Nezle ve gribe iyi gelen bu kürle vücut direncini arttırırsınız.
Şahsen eşimin bitmeyen öksürük nöbetleri bu kürle sonlandı. (Ve bugün yine hazırlıyorum.)
Nasıl hazırlayacağız derseniz size lazım olan 400-500 gram doğal bal; 150-200 gram taze zencefil ve üç adet limon. (Bazı arkadaşlar bu karışıma bir veya iki adet çubuk tarçın da ilave ediyorlar)
Zencefili soyup ince ince (jülyen) doğruyorum. Yine aynı şekilde limonu da ince ince dilimliyorum. Hepsini kavanoza yerleştirip üzerine balı da ilave ediyorum. (Kavanozda boşluk kalırsa, üzerine bir iki limon sıkıp ağzına kadar tamamlayabilirsiniz)
Kış kürü için doğal antibiyotiğiniz bir iki güne kadar hazır olur. Karışım eriyip iyice sulandıktan sonra küçükler için bir tatlı kaşığı (büyükler için bir çorba kaşığı) aldınız mı tamam.

Zencefil ve limon parçacıkları ne olacak diye düşünmeyin. Onları da bir bardak sıcak suya ilave ederek çay gibi içebilirsiniz.

Hiç yorum yok :