11.7.16

Bal Hasadına Hazırlanıyoruz.



Arıcı Metin'in değerli izleyicileri, bu yılın bal hasadına hazırlanıyoruz. Ankara'nın bazı bölgelerinde bal hasadı yapıldı bile. Görünüş; çok iyi bir sezon geçirmediğimiz şeklinde. Arılar henüz hırçın değil; yağmacılık tehlikesi de görünmüyor. Erkek arıların kovandan atılması işlemi de başlamadı. Ancak balın gelişi çok zayıfladı. Geçtiğimiz haftaki yağmurlar çiçekleri canlandırırmı diye düşündük ama henüz olumlu işaret de görünmüyor. Görünen o ki; bu yılın bal rekoltesi, geçen yıla oranla biraz daha düşük olacak. Fakat, kısmetten ötesi de yok.
Buradan, bal siparişi vermek isteyen arkadaşlara da duyurmak isterim. Sipariş kaydına başlıyoruz. Bal hasadının ardından, siparişlere göre dağıtıma başlayacağız inşaallah.
Balın fiyatı, geçen yılki gibi; süzme bal da petek bal da yine 70 tl olacak. Süzme ballar net bir kilo. Petek ballar da kutularda ve net bir kilo.
 Pek tavsiye etmesem de, ısrarla karakovan balı diyenler için de az miktarda karakovan balı olacak ve onun kilo fiyatı da 140 tl olacak.

Hiç yorum yok :