12.4.12

Ayaş Dörtlüsü

 Ankamall dörtlüsü, bugün (bir üye değişikliğiyle) Ayaş Dörtlüsü idi.  Bu sabah buluşarak Devedengi mevkii Çamözü Mahallesindeki bahçeye geçtik. Ancak bugünkü iş, bilgisayar uygulaması veya film değişimi değil, bahçıvanlık işi idi. Geçtiğimiz iki hafta içinde Ceviz ve asma dışındaki ağaçların budama işlemini tamamlamış ancak budama artıklarının toplanması işi kalmıştı.
Dörtlü bugün araziye çıktı ve önce dalları topladı. Ardından dal ve yaprak öğütme makinesi çalıştırılarak torf üretimi için hammadde hazırlandı.

Sizin anlayacağınız, benim tek başıma iki günde bitireceğim iş, yarım gün içinde tamamlandı. Ekibin elemanları dal toplama işini yaparken biz de mangalı yaktık ve yemekleri hazırladık. Yemek faslının ardından arıları kontrol ettik ve ikindi vakti dönüş yoluna çıktığımızda bir çay molasına karar verdik. Tabii çay molası verdiğimiz yer köfteci ibonun yeriydi.
Köfteci ibonun sayesinde, dörtlü ilk kez aynı fotoğraf karesinde yer alabildi. Harika bir çayın ardından "Evli evine, köylü köyüne" döndü. Köfteci ibonun yeni düzeniyle ilgili bölüm başka bir yazı konusu... Hoşça kalın, sevgiyle kalın.


Hiç yorum yok :