26.3.12

"Arı Baba"nın Kursunda Son Dönem

İhsan Hoca'nın 2011-2012 dönemi arıcılık kursları bitiyor. Bugün (26.03.2012) Hoca'nın son dönem kursiyetlerini ziyaret ettik. Gün Pazartesi olunca, mazeret beyan eden bir kaç kursiyerin bulunmayışı nedeniyle kursiyer sayısı az; ancak ilgi yüksekti. İlgi öylesine yüksekti ki; İhsan Hoca, bir de Lâkap sahibi oldu. "Arı Baba".
Kursiyerler hocadan, hoca da kursiyerlerden memnun olunca, dersler, sohbet havasında geçiyor, zamanın nasıl geçtiği anlaşılmıyor.
 İhsan Hoca, bu kurs dönemini tamamlarken yeni sezonun hazırlıkları da tüm hızıyla devam ediyor. Hoca, Salı'yı Çarşamba'ya bağlayan gece tekrar Mersin yoluna düşecek.
Bu arada biz de Mersin'deki arıların durumu hakkında bilgilendik. Daha önce Mersin'e gidip çekimlerde bulunurken bu yıl henüz böyle bir şey yapamadık. Bir yandan torunlar, bir yandan umre hazırlığı nedeniyle Mersin'deki arılar hakkında sadece bilgi almakla yetindik ama zorunlu hareket günleri de yaklaşıyor.
Arıcı Metin'in değerli izleyicileri, Ankara'daki arıların durumu da oldukça iyi. Daha önceki yazımızda bahsettiğimiz gibi, polen kapanlı kovanlarda arıların kışlatılması tam başarıyla gerçekleşti. Pazar sabahı varroa ilaçlamasına başladık. İlaçlama tamamlandıktan sonra da polen toplama işlemini başlatacağız. Çünkü; arılar ciddi miktarda polen getirmeye başladılar.
Bu yıl polen uygulamasında bir yenilik yapacağız ve poleni kurutup saklamak yerine, derin dondurucuda saklama yoluna gideceğiz.
Gerekçesini de inşallah gelecek yazıda anlatacağız. Hoşça kalın, sevgiyle kalın.

Hiç yorum yok :