25.3.12

Tavşanların Marifetleri

Arıcı Metin'in değerli izleyicileri, geçtiğimiz hafta ulaşımda zorluklar yaşadığımızı anlatmıştık.
Aynı sıkıntıları bu hafta da yaşadık. Geçen hafta stabilize yolun başında kalmış; daha sonra, geri dönerek aşağıdaki kooperatif tarafından yürüyerek bahçeye ulaşabilmiştik. Bu hafta yolumuz oldukça düzelmiş. Yolun yüzde 95'lik bölümü harika. Ancak, tepede, şantiye girişine yakın yerdeki kürtün yerinde karın yüksekliği bir metreyi bile geçiyor.. Başkan, bir traktör yardımıyla yolu açtırmayı denedi ama  maalesef olmadı.
Biz de arabaları kürtün yerinin yanında bırakarak yüklerimizi sırtlandık ve yine bahçelere yürüyerek ulaştık.
Bahçeye ulaşmasına ulaştık ama tavşanların bize hazırladığı sürprizle karşılaştık. Yoğun kar altında kalan tavşanlar, açlıklarıyla mücadele için bizim fidanları (özellikle de elma fidanlarını) kemirmişler. Bu fidanları kurtarabilecek miyiz bilemiyorum ama aşı-budama macunu ile kemirilmiş yerleri güzelce kapattık.
Daha önceki yayınlarımızda duyurmuştuk. taze fidanlar için önceki yıl rabis teli kullanmış, tavşanları fidandan uzak tutmada işe yaradığını yazmıştık. Bu yıl kar tabakasının kalınlığından mı, tavşanların azmanlığından mı; telin üstündeki bölümler de kemirilmiş.
Bu konuda yine arkadaşlara akıl danışmak gerekecek! Bu fidanlar kurtulabilir mi? Gelecek yıl için ne gibi tedbir almak gerek? Bu konularda gelecek önerilere açığız.
Şimdilik hoşça kalın, sevgiyle kalın.

Hiç yorum yok :