22.4.12

Ankara Arıcılar Birliği Genel Kurulu Yapıldı

Değerli Arkadaşlar, Ankara Arıcılar Birliği'nin Dördüncü Genel Kurulu, bugün, Ankara Tarım İl Müdürlüğü'nde yapıldı.

Arıcıların yoğun ilgi gösterdiği Genel Kurul, Selçuk Solmaz'ın 37'ye karşı 131 oyla yeniden seçilmesiyle sona erdi.

Bizi en çok sevindiren de, bir kaç yıldan beridir faaliyetlerini izlediğimiz İhsan Say Hoca'nın yönetime girmesi oldu.

 Türk Arıcılığının duayenlerinden Ahmet İnci de yönetim kurulunda yer aldı.

Ankara Arıcılar Birliği Başkanı Selçuk Solmaz, yönetimde bulunduğu süre içinde yaptıklarını ve yapacaklarını anlattıktan sonra eleştirileri cevaplandırırken, eldeki imkanları kullanırken, arıcıların parasını çarçur etmemeye özen gösterdiklerini ve çok titiz davrandıklarını anlattı. Selçuk Solmaz'ın konuşmasına olan alkışlar aslında seçimin sonucunu belli etmişti.
 Yönetim Kurulu'na seçilen İhsan Say Hoca, genel kurul salonunda, Gölbaşılı arıcılar tarafından yalnız bırakılmadı. Hoca ve yanında Komutan (yanda).

Protokol de Genel Kurula ilgi gösterdi. Kızılcahamam Kaymakamı, Anadolu Arısı üzerine çalışma yapan prof., İl Genel Meclisi üyeleri, Vali Yardımcısı hep salonda idi.

Arıcılar Birliği'nin Genel Kurulu'na protokol de yoğun ilgi gösterdi. Vali Yardımcısı, İl Genel Meclisi üyesi, Kızılcahamam Kaymakamı, Anadolu Arısı üzerine çalışmalar yapan Prof., siyasi parti temsilcileri, Arı ilaçları üreten Arı Farma'nın yöneticisi hep Genel Kurul salonundaydı.

Tarım İl Müdürlüğü'nün yemekhanesinde yapılan Genel Kurulda izdiham yaşandı ve sandalye yetiştirme yarışı yapıldı.
 Başlangıçta sert tartışmalara sahne olan Genel Kurul salonunda, sonradan arıcıların sakin tavrı hakim oldu ve oylamaya geçildi. Alfabetik sıraya göre isim isim çağıran adaylar oylarını kullandı.
Oylama sonunda Muammer beyin listesi 37 oyda kalırken, Ahmet İnci'li, İhsan Say'lı Selçuk Solmaz listesi 131 oy alarak seçimi kazandı.
Selçuk Solmaz'ın seçimi kazanmasının, Ankara arıcılığına hayırlı ve uğurlu olmasını dileriz.

1 yorum :

Adsız dedi ki...

bal tüccarlarının birlik başkanlıklarına seçilmesi aslında bal üreticilerinin kendileriyle ters düşmesidir.piyasadan balı ucuza almak isteyenler,balı değeriyle satmak isteyenlere başkan oluyor,çok garip