16.4.12

Bahçede Hafta Sonu

Geçtiğimiz hafta sonu, bizim alan bayağı yoğundu. Ziyaretçilerin en dikkat çekeni ise, uzun bir aradan sonra görünen karşı komşum Ali Doğan'dı.
İbrahim'li diktikleri fidanların çanaklarını açmaya çalışan Ali, "50 yıllık ömrümde ilk kez bu kadar çok çalıştım" diyordu. 
İbrahim, Gökhan, Ziya bey Cumartesi günü, ikindi vakti yağmura kadar yoğun şekilde bahçede çalıştılar. Murat, Mehmet Ali, Mahmut zaten her hafta sonu olduğu gibi, oradaydılar ve normal çalışmalarını sürdürdüler.
 Biz ise yağmur altında fazla yapacak bir şey bulamadığımız için bahçeyi denetledik, torf üretimi için hazırlıklarımızı yaptık. (Torf çalışmasını ayrı bir yazı konusu yapacağız. Konunun fotoğrafları hazır.)
Bahçede, Şeftali, badem, kiraz tomurcukları kabarmış, şeftalinin minik yaprakçıkları çıkmış; Kayısı ise erkenci çiçeklerini patlatmış. Bu yılın erkencisi Kayısı oldu anlayacağınız. Yağmurlardan polenin yıkanması ve çiçek yapraklarının dökülmesi, meyvaya yatmasını engelleyebilir ama bekleyeceğiz.



Hafta sonu arılar için fazla bir şey yapamadık. Yağış ve rüzgarın yoğunluğu kovan bakımı yapmamızı engelledi. Size daha önce bahsettiğim yeni kovan sisteminin yararını görünce, eldeki eski kovanları da yenilemeye karar verdik. İlk 10 kovanla bakım işlerine başlıyacağız ve nasipse ardını getireceğiz. Bugün ve yarın yağış görünmüyor ama bizim başka işler var. İşimizin bittiği Çarşamba ve Perşembe günleri de yağışlı görünüyor. Nasip bu. Bakalım işi ne zaman bitirebileceğiz.

1 yorum :

Sistem dedi ki...

güzel bir blog
iletişim yada bahçenizin olduğu yerin bir tarifi olsaydı ankara geldiğimizde belki yolumuş düşerdi.