8.3.12

Kar Yolları Kapadı

Arıcı Metin'in değerli izleyicileri, Mart'ın 8'i oldu ama biz arılarımızı kontrol edemedik. Çünkü: Kar yolları kapadı ve yolumuzu kaybettik. Geçtiğimiz yıl, Şubat ayında bahçeye gidip çalışmaya başlamıştık. Ancak bu yıl karın bu şekilde yağması bizim hesapları bozdu. Bahçeye gidemedik, bahara giriş ilacını atamadık, arılarımızın keklerini kontrol edemedik ve budama işlemine başlayamadık.
Bu gün her şeyi göze alıp kekleri yüklendik ve bahçe yoluna düştük. Ankara'dan çıkıp Yenikent'in arkasına varır varmaz karla kucaklaştık. Korktuk ama yola devam ettik. Zirveyi geçtik ardından inişe geçtik. İnişte, kum kamyonlarınının aşırı geçişi olmadığı için kepçenin açtığı tek araçlık yoldan zorlukla devam ettik. Asfalt bitip bizim bahçenin stabilize dönüş yoluna gelince şaşırdık. Çünkü yol yoktu!

Kepçenin kürediği kar yığını girişi kapatmış, ilerisi de kardan görünmüyordu. Yol kenarındaki direkleri görüyorsun ama yol yok! Arabayı bırakıp 3 kilometre yükümeyi gözümüz kesmedi. Vizyon Çiftliğinden Levent'i aradık. Aşağıdaki stabilize yolu tarif etti, karın olmadığını söyledi. Hadi dedik bir de o yola vurduk. Dediği gibi kar erimiş ama çamurdan araba yine gidemiyor. Mecburen geri döndük. Ya traktör olacak ya da başka bir çare bulacaksın. Elimizden hiçbir şey gelmeyince Mecburen Ayaş'a döndük. Allah Razı olsun, Levent, "Ben yarın hallederim" deyince kekleri ve maskeyi Levent'e bırakıp Ankara'ya döndük.
Haa! Bu arada Ayaş İlçe Tarım Müdürlüğü'nü bir kaç konuda danışmak üzere ziyaretimde aldığım habere göre; bu yıl boş kovanı olan arıcılara oğul desteği olacakmış. Arıcılık İşletme Belgesine sahip ve Birlik üyesi arıcıların başvuruları kabul ediliyor. Sizler de bulunduğunuz ilçe tarım müdürlüklerini ziyaret edebilirsiniz.

Hiç yorum yok :