5.2.11

Arıcı Arkadaşları Bilgilendirme

 Kışın gelmesiyle birlikte hareketsiz kaldık. Sıkıcı günler geçmek bilmiyor. Sizin arılığın yollarını bilemem ama, bizim, bu hava şartlarında, arıları kontrole gitme imkanımız pek yok gibi... Dolayısıyla da sıkılıp oturuyoruz..
Zaman zaman Gölbaşına gidip İhsan Hoca'nın kurslarına katılıyor, yeni arıcı adaylarıyla tanışıyoruz. Kimi zaman da Tekin Arıcılığın Ulus'taki ofisini ziyaret edip sohbetler ediyoruz.
Bilenleriniz bilir: Atila, Arı malzemeleri satış işini babadan devraldı. Yani iki nesildir arıcıların ihtiyaç duyduğu malzemelerin tedarikçisidir. Denizciler Caddesi'nin altındaki küçük dükkanında sohbet zevklidir ama biz yine de kendisine işini büyütmesi tavsiyesinde bulunurduk.
Son günlerde yerinde fazla göremez olmuştuk. Niçin diye sorduğumuzda Ostim'de yeni yerin hazırlıklarını sürdürdüğü cevabını alırdık.



Bu Cumartesi (5 Şubat) Ostim'deki yeni yerini görme şansına kavuştuk. (Bu arada Ostim'deki iki ayrı patlamada hayatını kaybeden vadaşlarımızı Allah'tan rahbet, yakınlarına sabır ve baş sağlığı dileriz.)
Ruhsat işlemleri tamamlanmış. Bodrumuyla beraber 4 katlı bir yer düşünün. Pırıl pırıl. Her yer fayans kaplanmış. Malzemeler paslanmaz krom kaplı... Pislikten bir çok işyerinin ruhsatı iptal edilirken yepyeni bir tesis oluşturulmuş. Görünce insanın içi açılıyor.
Bu arada biz arıcıların en çok ihtiyaç duyacağı kek üretimi çalışmaları devam ediyor. Düşünsenize böylesi temiz bir yerde üretilen ürünün sağlık açısından önemini..
Son fotoğrafta gördüğünüz, tenekeden donmuş vaziyette çıkarılan bal... Glikozdan, Nişasta bazlı şekerden üretilen ürünlerin arılarımıza verdiği zarar dikkate alınınca bu bile başlı başına önemli konu. Özel krom tanklarda 40 derecede eritilerek keke konulmaya hazırlanmış bal...
Arkadaşlar, bunu reklam olarak kabul etmeyin. Vatandaşların bal alırken nasıl bilinçli davranmasını istiyorsak biz de arılarımız için ürün tedarikinde böylesi temiz çalışan kuruluşları tanıyalım, tanıtalım ve birbirimizden haberdar olalım. Diğer arıcı arkadaşlar da böylesi yerlerin tanıtımını yaparsa, nerelerden alışveriş yapacağımızı görmüş oluruz...
Ankara'daki arkadaşlarımız Tekin Arıcılığın yerini bilirler. Ankara dışından olup da yerini bilmeyen arkadaşlar, bizim blogda, kardeş linkler arasında yer alan Tekin Arıcılık'tan adres ve telefon bilgilerine ulaşabilirler...

Hiç yorum yok :