15.10.10

Bademlerde hayal kırıklığı


Arıcı Metin'in değerli izleyicileri, bir önceki yazımızda, arılarımızdan beklediğimiz balı alamadığımızdan haberdar oldunuz.

Biraz da bahçeden söz etmek isteriz. Ceviz fidanları teker teker cevize yatmaya başladı. Geçen yıl iki ceviz aldığımız fidandan bu yıl 12-13 adet ceviz aldık. Bir başkası, 7 ceviz verdi, bir kaç tanesi de ikişer, üçer ceviz verince, "Eh buna da şükür!" dedik.

Bademlere gelince! Bademler bu yıl hayal kırıklığı oldu. Resimdeki yapraklarına, gürlüğüne baksanız, hepsinin kilolarla badem verdiğini sanırsınız. Maalesef, ince kabuk aşılı 7 badem ağacından, sadece, bir avuç badem alabildik. Zamansız yağan yağmurlardan mıdır, dolunun etkisinden midir dallardaki yüzlerce badem içi dolgunlaşamadan kartlaştı kaldı.

Devamlı izleyicilerimiz hatırlayacaktır; Bahçeye giren hırsızın çapa makinemizi götürmesi de elimizi ayağımızı kesti. Bu yıl çapa yapamadık. Çapa yapamadığımız için kükürtü toprağa atamadık. Kükürtü atıp çapayı da yapabilseydik, bu yağmurlar bizim için, daha doğrusu toprak için çok daha yararlı olacaktı. Ne yapalım kader diyelim.

Bu arada, Amerika'daki kızımızın sağlık sorunu nedeniyle burada olduğunu hatırlayacaksınız. Bir yandan kızımız, diğer yanda torunlar, bahçeyle yeterince ilgilenemedik ama, biraz da mali sorunlar nedeniyle, Atakışla Kooperatifi (Eryaman'da arsa kooperatifi) ya da bahçemizi satışa çıkarmamız gerekiyor.
Ancak niyetimiz, bahçemizi, toprağı, doğayı gerçekten seven birine satarak bugüne kadar harcadığımız emeğin hakkını verebilecek birini bulmak... Hakkımızda hayırlısı olsun.

1 yorum :

Adsız dedi ki...

Merhaba metin bey,
blogunuzla az once tanıstım, tam da ankara cıvarında, huzur bulabılecegım, mumkun mertebe sessız sakın ama aynı zamanda da guvenlı bır yer(ıkısı bırden aynı anda nasıl olacaksa?) ıcın arastırmalarımı yogunlastırdıgım sırada :) sartlar nedır, ucret nedır hıc bılmıyorum ama bu konuda ayrıntılı bılgı edınebılırsem ok sevınırım. bahce ıslerınden hıc anlamayan ama dogayı cok seven bırı olarak, selamlar :)