28.11.10

Sanal Alemde mi Yaşıyoruz?

Arıcı Metin'in değerli izleyicileri, kızımız, üç aylık tatil ve tedavinin ardından Amerika'ya tekrar döndü. Torunlar (sadece bir kere resmini koyduk) bir yaşını tamamladı, tam kendilerini sevdirecek çağa geldiler.
Tabii bunlar bizim bahçeye olan ilgimizi, daha doğrusu ayırdığımız zamanı kısıtladı... Bu gün (28 Kasım Pazar) havanın da iyi olmasını fırsat bilip bahçeye gittik. Arıların uçuşunu, sarıca arıların kovana saldırı teşebbüslerini izledik. Görünüş fena değil!
Ardından fidanları, ağaçları kontrol ettik, dağınık duran hortumları topladık, biriken çöpleri yaktık. (Tabii fotoğraf makinesini götürmüş olduğumuz için resim çekemeden döndük)
Bahçede geçen üç-dört saatin ardından tere batıp işi bitirdik. Eve dönüp duşu aldıktan sonra gazetelere göz gezdirirken, Fatih Altaylı'nın bir süredir işlemekte olduğu bazı kavramlar dikkatimi çekti. Twitter ve Facebook üzerinden sosyalleşmek, Screen Age, Tekil Sosyallik...
Gerçekten her şey bilgisayar ve cep telefonu üzerinden yürüyor. Arkadaşlık siteleri, sanal çiftlikler vb....
Bizim bahçe ve torunlar gerçek! Ya sanal hayatlar, sanal çiftlikler?
Biz bahçede yaşadıklarımızı, öğrendiklerimizi anlatıyoruz. Çünkü: İnanıyoruz ki, bilgi paylaştıkça çoğalır. Facebook'ta sayfamız var ama oradaki arkadaşlarımız da gerçek hayattaki arkadaşlarımız ve kendilerini birebir tanıyıp ilişki kurduğumuz kişiler. Biz Facebook'u bir irtibat ve haberleşme platformu olarak kullanıyoruz ama, Facebook'u arkadaş bulmak için kullananlar ne yapıyor acaba..
Cep telefonlarının gelişmiş modellerinde ve bilgisayar ortamında sanal çiftlikler bile kurulmuş! Bilgisayarı açıp çiftçilik yaptığınızı zannediyorsunuz ama, telefonu ya da bilgisayarı kapattığınızda iş bitiyor.
-Bir şey ürettiniz mi?
-Zamanınızı harcamaktan başka bir karınız oldu mu?
-Bu ve bunun gibi soruları arttırabiliriz ama cevap değişmeyecek...
Arıcı Metin'in değerli izleyicileri... Sizlerin de gerçek hayatla haşır neşir olmanızı dilerim. Hoşça kalın, sevgiyle kalın...

1 yorum :

İlhami Uyar dedi ki...

Sevgili Metin bey torununuza Allahtan acil şifalar ve uzun ömürler dilerim.Terlemeden başarı yok,üretmeden tüketmek sonuçta duvara çarpacağız.İnşallah bu gerçekleri görüp tükettiklerimize dikkat ederiz.Sevgi ve saygılarımla.