10.10.10

Arılarımız ne durumda?


Arıcı Metin'in değerli izleyicileri, sevgili arıcı arkadaşlar; uzun bir aradan sonra ilk sorum "Arılarımız ne durumda?" oldu. Çünkü: Biliyoruz ki bu yıl bal yok!


Önce kendimizden başlayalım. Bu yıl için geçen yıldan Mersin'e götürüp kışlattığımız arıları Ankara'ya zor getirdik. Ankara'da (Tabii ki bizim bölge Ayaş'tan söz ediyoruz) bal alamadık.


Konuştuğumuz bir çok arıcı da benzer şikayetlerde bulundu. Ayaş ilçe tarım Müdürü ile konuştuk. O da eski arıcıların, zamansız yağan yağışların çiçeklerdeki nektarı yıkadığı, dolayısıyla arıların bal bulamadığını, eski arıcıların bu görüşte olduğunu anlattı. Bize de akla yakın geldi. Çünkü üç dönüm arı otu (Faselya) ektik ve faselya'dan bir damla bal alamadık. Arı otu erken açtı. Arıların ilkbahar canlanma dönemine denk geldi. Arıları coşturdu ama arkası gelmedi.


Eh, kızımız da sağlık sorunu nedeniyle Türkiye'ye dönünde biz de arıları da, bahçeyi de, yazmayı da boşladık.


Bal Hasat sezonuna gelince onu da biraz gecikmeli olarak yapabildik. Kovan başına ortalama 5 kilo bal alabildik. Şimdi kışa hazırlamaya çalışıyoruz. Hem kek, hem şurup verdik. Ancak biraz endişeliyiz. Çünkü: Kovanların biri söndü, ikincisi de gidiciyim diye işaret veriyor.


Allah tüm arıcı arkadaşlara yardımcı olsun, bal alacak tüketici vatandaşlarımızı da sahtecilerden

Hiç yorum yok :