13.4.10

Ulaşım Sorunu Çözüldü Sıra Bahçede

Arıcı Metin'in değerli izleyicileri, daha önceki bölümlerden hatırlayacaksınız, ulaşım sorunu ile cebelleşip duruyorduk. Lada'mızdan memnunduk ama yük (kovan, gübre) taşıma konusunda sıkıntılarımız vardı ve sonunda bu sorunu çözdüğümüzü duyurmuştuk.


Bahçeye, bugün, yeni aracımızla gittik. Gördük ki ulaşım sorunu çözüldü... Bahçeyi biraz dolaşınca bizi yeni ve ciddi sorunların beklediğini gördük.

Bahçeyi, özellikle fidan çanaklarını ot sarmış. Etraf fare yuvalarıyla dolmuş. Kışın sert geçmemesi, farelerin hızla yayılmasına neden olmuş.

İyi bir çapa yapılsa, otlar da seyreltilir fare yuvaları da bozulur ve bahçeden uzaklaşmaları sağlanır ama bir hırsız yüzünden onu da yapamadık. Evet burada ilk kez söz ediyoruz; bu kış bizim bölgeye hırsız dadanmış ve üç çapa makinesi ile bir motorlu tırpanı götürmüş. Motorlu tırpan ile çapa makinelerinin biri bize ait. Sizin anlayacağınız hırsız, sadece veranda kapısını değil, elimizi kolumuzu da kırdı bıraktı.

Bölge jandarma denetiminde... Bize güvenlik kamerası tavsiye ediyorlar. Ama orada da sorun var. Bizim altımızdaki kooperatifi soyan hırsızlar, güvenlik kamerasını kırdıkları gibi, kayıt cihazını kırabilmek için cihazın olduğu eve de girmişler. Yani sizin anlayacağınız birileri çalışıp çabalayıp bir şeyler yapmaya çalışıyor, Allahtan korkmayan, kuldan utanmayan birileri de çıkıp sizin emeğinizi, ekmeğinizi çalıyor. Ne diyelim, Allah'tan bulsunlar, çaldıklarını yiyemesinler.

Hiç yorum yok :