31.10.19

Arı sütü-bal-polen; Çörek otu-bal karışımına ilişkin sorular ve cevaplar



Arı sütünü siz mi üretiyorsunuz? Hayır. Arı sütünü biz üretmiyoruz. Arı sütü üretimi çok farklı bir uzmanlık alanı. Türkiye'de arı sütü üretimine yoğunlaşmış, az sayıda üretici var ve Arıcı Metin&Güç Birliği ekibinden Atila Garipler, yıllardan beri tanıdığı Mersinli Arı Sütü üreticisinden tedarik ettiği arı sütü ile kendi bahçemizin bal ve poleninden bu karışımı hazırlamaktadır.
Karışımın içinde ne kadar arı sütü var? Bildiğiniz gibi, arı sütü gerçekten çok yararlı ama bir o kadar da pahalı bir ürün. Aldığınız ürünün içinde ne kadar arı sütü olduğunu bilmek de en doğal hakkınız. Atila Garipler'in hazırlamış olduğu bir kavanoz, Arı sütü-bal-polen karışımında 350 gram bal, 150 gram taze polen ve 20 gram arı sütü bulunmaktadır.
Arı sütü-bal-polen karışımındaki arı sütü miktarını arttırmak mümkün mü? Bu karışımda net 20 gram arı sütü bulunmaktadır. Dilerseniz, ücret farkını ödeyerek 30-40-50 gramlık arı sütü ilavesi yaptırabilirsiniz. O zaman bu karışım oranları için Atila Garipler ile temasa geçmeniz gerekecektir.
Karışımı nasıl muhafaza edeceğiz? Arı sütü-bal-polen karışımını buzdolabında muhafaza etmeniz en uygun muhafaza şeklidir.
Arı sütü-bal-polen karışımının fiyatı nedir? Asgari net 500 gramlık arı sütü-bal polen karışımının fiyatı 100 lira +10 tl kargo ücretidir.
Çörek otu-bal karışımı neye yarar? Çörek otu ve bal karışımının vücuda kuvvet verici, iştah açıcı, idrar söktürücü ve süt arttırıcı etkileri vardır. Çörek otu ve bal karışımı mide yanmalarını giderir. Çörek otu ve bal karışımı alerjik durumlarda faydalıdır. Gözleri güneşe ve güçlü ışınlara karşı koruyarak katarakt oluşumunu engeller. Akciğer ve karaciğeri rahatlatmada etkilidir. Ağrılarda, sancılarda, soğuk algınlıklarında, kronik bronşit ve üst solunum yolları, nefes darlığı, astım ve öksürüğe faydalıdır. Zekâ geriliği ve sarada faydalıdır. Kanın temizlenmesinde ve işeme zorluğunun giderilmesinde faydalıdır.
Çörek otu-bal karışımını nasıl kullanacağız? Çörek otu- bal karışımını günde üç kez bir tatlı kaşığı alabilirsiniz.
Çörek otu, balın yüzüne toplanıyor. Çörek otu bal karışımında, çörek otunun yüzeyde toplanması normaldir. Karıştırarak kullanmanız en ideal olanıdır. Çörek otunu yemekte zorlanıyorum diyen arkadaşlar, karışımı alıp kavanozun kapağını kapattıktan sonra ters çevirerek koyabilirler. O zaman çörek otu kavanozun dibine toplanacak, siz kavanozu alıp kapağı açtığınız zaman çörek otu altta kalacak. Siz çörek otunu yemeden balı yemiş olacaksınız. Ancak asıl tavsiye, karıştırarak tüketmektir.
Çörek otu- bal karışımının fiyatı nedir? Net yarım kiloluk bir kavanazo çörek otu-bal karışımı 50 lira+10 tl kargo ücretidir.

Hiç yorum yok :