7.7.19

Arıcı Metin'in değerli izleyicileri, güveninizle polen sezonunu tamamladık. Haziran ayında başladığımız polen toplama işlemini geçtiğimiz haftanın sonunda sonlandırdık. Bu arada propolis satışlarımız da, şimdilik, tamamlandı.
Bu sene, polenin çoğunluğunu arılara tahsis ettiğimiz için, topladığımız polen miktarı, geçen yıla göre daha düşük oranda gerçekleşti. Ancak polen siparişleri ile, toplama sürecimiz de, nerede ise başa baş gitti. Şu anda elimizde, bal ile birlikte almak üzere polen ayırttıran bir iki arkadaşımız ile, Polenlerini Ankara'da elden teslim alacağını söyleyen bir kaç arkadaşın poleni ayrılmış durumda. Bunun dışında elimizde yaklaşık 15 paket polen kaldı.
Propolis satışlarımız da, şimdilik sona erdi. Polen toplama işlemini sonlandırdığımız arılar, propolis toplamaya başladılar. Ancak arıların propolis toplaması, bal ve polen toplamasına benzemiyor. Arılar, balı ve poleni kilolarla toplarlarken, bizim istediğimiz standarttaki propolisi, gramlarla toplayabiliyorlar. Bu nedenle su bazlı propolis ekstraktı satışına, Eylül sonu, Ekim başına kadar ara verdik. Bu ara zarfında bal hasadı hazırlıklarına yoğunlaşmaya başladık.










Hiç yorum yok :