23.5.19

POLEN ZAMANI
Arıcı Metin'in değerli izleyicileri, uzun bir aradan sonra yine birlikteyiz. Yurt dışı seyahati, sağlık sorunları, kış şartları derken uzun bir ara vermek zorunda kaldık. Mevsim şartları bizi tembelleştiriyor mu bilemiyorum ama Face'teki Arıcı Metin Grubundaki kısa paylaşımlarla yetinir oldum. Cep telefonu ile çektiğim fotoğrafları, bilgisayara aktarmakta yaşadığım sıkıntılar da, bu sayfaları güncellemekte gecikmeme nedenlerimden birisi...
Baharın gelişi ile birlikte bizim çalışma tempomuz da arttı. Arıların oğul vermesi, ramazan ayında çalışma programının değişmesi de bizi bilgisayardan uzaklaştırınca aksamalar daha da arttı ama bugün, bahçeye gitmeyince bilgisayarda biraz uğraşıp son durumlar hakkında bilgi verme fırsatını buldum.
Uzun sözün kısası, çok güzel bir bahar geçiriyoruz. Arılar, polen getirmeye başladı. Son günlerdeki fırtına ve yağışa rağmen, arılar polen taşımaya devam ediyorlar.
Polenlerin toplanmaya başlaması ile birlikte bizim arka plandaki çalışmalarımız da yoğunlaşıyor. Toplanan polenlerin elenip havalandırılarak nem oranının düşürülmesine başladık.
Polenin ayıklanarak temizlenip tüketilecek hale getirilmesinden sonra vakumlanarak hava ile irtibatının kesilmesi işlemleri başlayacak.
Nasipse Ramazan bayramının ardından dağıtıma başlarız.
Yeni polen sezonunun başlaması ile birlikte akla gelen bir soru da, polenin bu yılki fiyatı olacak tabii. Ekonomik açıdan ciddi bir sıkıntı dönemindeyiz. Her şeyin fiyatı sürekli artıyor ve biz sağlıklı, güvenilir gıdalara ulaşmakta giderek zorlanıyoruz. Yaşadığımız sıkıntılı dönemi  dikkate alarak, bu yıl ürünlerimize zam yapmamaya karar verdik. 250 gramlık bir paket polen, geçen seneki gibi, 40 lira olacak. Ancak kargo ücretinde oluşacak artışları yansıtmakla yetineceğiz.


 

Hiç yorum yok :