20.1.19

Su Bazlı Propolis Ekstraktı
Güven Kapısı'nın değerli üyeleri, yeni parti su bazlı propolis ekstraktını hazırlamaya başlıyorum. Nasip olursa haftaya dağıtıma başlayacağım. Sipariş vermek isteyen arkadaşların özelden mesajlarını bekliyorum.
Propolisin fiyatı; seyahatim sırasında da çokça sorulduğu için tekrarlamak istiyorum. 20 ml'lik damlalıklı şişelerdeki su bazlı propolis ekstraktının fiyatı 35 tl+ 10 lira kargo ücreti olmak üzere toplam 45 liradır.
Kullanımı: Su bazlı propolis ekstraktında günlük koruyucu doz; her beş kiloya bir damla ölçüsündedir. Yani 60 kiloluk bir kişi için günlük koruyucu doz 12 damladır. Çocuklarda da doz; yine kilo ölçüsüne göredir. Örneğin çocuğunuz 30 kilo ise; günlük koruyucu doz 6 damla olacaktır. Yarım bardak su veya meyve suyuna damlattığınız propolis ekstraktını, akşam tok karnına vermeniz tavsiye edilir. Hastalık halinde bu ölçüleri bir miktar arttırabilirsiniz.
Saklanması: en çok gelen sorulardan birisi de; “Propolis ekstraktını nasıl muhafaza edeceğim?”dir. Propolis ekstraktını buzdolabında muhafaza etmeniz gerekiyor. Hazırlamış olduğum propolis ekstraktında, kıvam artt


ırıcı, koruyucu adı altında hiç bir katkı maddesi bulunmamaktadır. Uzun süre kullanılmaması halinde, şişeyi iyice çalkaladıktan sonra damlalığı doldurup kullanabilirsiniz.
NOT: Sizlerden ricam, propolis ekstraktını bir ilaç olarak düşünmeyip, bağışıklık sistemini koruyucu- güçlendirici bir besin desteği olarak değerlendirmeniz yararlı olacaktır..
Burada hatırlatmak istediğim bir konu da; Arı ürünlerinde bir standart olmadığıdır. Balı düşünün, bölgeden bölgeye, iklimden iklime balın aroması, değerleri değişir. Yine aynı şekilde; polen ve propolis için de bir standart yoktur. Propolisle ilgili ilk doktora tezlerinden birinde Kazan yöresi Propolis ile Marmaris yöresi propolisleri karşılıklı olarak incelenmiş; farklı sonuçlara erişilmiştir.
Yine aynı şekilde; propolis ekstraktı, önceleri alkolle hazırlanmış, sonra bu bazlı propolis ekstraktı aşamasına geçilmiş, son günlerde zeytinyağlı propolis ekstraktı piyasaya sürülmüştür. Yapılan çalışmalara göre; farklı şekillerde hazırlanan propolis ekstraklarında, farklı oranlarda etken maddeler çıkmıştır. Bu konuyla ilgili daha geniş bilgi için Güven Kapısı'nın dosyalar bölümündeki propolis dosyasını inceleyebilirsiniz.

Hiç yorum yok :