3.4.15

Yeni Kovanlar Hazırlanıyor

Arıcı Metin'in değerli izleyicileri, arılarımız doğru dürüst kıştan çıkamasa da, açan bademler sayesinde polen toplamaya başladılar. Ancak aşırı soğuklar, arıların gelişimini olumsuz etkiliyor. Ancak ben bu olumsuzlukları anlatarak moral bozmak yerine, yeni kovanlarımızın montajına başladığımızın haberini paylaşmak istiyorum.
Önce, niçin yeni kovanlar?
1-Geçen yıl Muğla Arıcılar Birliği kongresindeki uluslararası bal yarışmasında gelen ödül ve bu ödülün ardından gelen aşırı talep hem bizi cesaretlendirdi hem de artan bal siparişlerini karşılayabilmek için kovan sayısında artışa karar verildi.
2- Yıllar geçtikçe, bölgemizin ihtiyaçlarına uygun kovan standartlarını geliştirmeyi planlıyoruz. Bu çalışmalar da bizi ister istemez yenilikleri araştırmaya yönlendiriyor.
3- Adana, Mersin, Antalya'da çoğaltılarak satılan ana arıların bölgemiz şartlarına adapte olmakta zorlanması da bizi, kendi ana arılarımızı da kendimizin yetiştirmesine zorluyor.
İç Anadolu'da yüksek rakımlarda kışın ağır geçmesi, baharın diğer bölgelere göre, biraz daha geç gelmesi, bizim kovanlarımızın ticari kovanlardaki gibi 2,5 cm yerine 3 cm olmasını gerektiriyor. Bu yüzden kovanların gövdesini özel olarak sipariş veriyoruz.
Polen toplama sistemi, arının daha güzel kışlatılması ve başta varroa mücadelesi olmak üzere hastalıklardan korunması için plastik tabanı tercih ediyoruz.
Bütün bu bilgilerin ışığında yeni kovanlarımızı hazırlama kararımızı uygulamaya soktuk. Arabaların Mercedes'i ne ise, kovanların Mercedes'i de bu yeni kovanlarımız oldu.
Biz yeni kovanları hazırlarken, duyup sipariş veren bir kaç arkadaşımızın kovanları da hazırlanıyor. Arıları geldikten sonra, onlar da kendilerine teslim edilecek.
Şimdilik hoşça kalın, sevgiyle kalın.

Hiç yorum yok :