13.10.14

Bal-Polen-Arı Sütü karışımı



Arıcı Metin'in değerli izleyicileri, kışa girerken arkadaşlarımız karışım balları sormaya başladılar.
Değişik isimler altında, Bal, polen, propolis ve arı sütü katışımları hazırlanıp satılıyor.
Biz arı sütü üretmediğimiz için, bu karışım işine doğrudan dahil olmuyoruz. Geçmişte, Arıcı Metin & Güç birliği dayanışması bize bu yolu açmıştı. Güç birliği ekibinden arkadaşımız Atila Garipler'in tedarikçi zincirindeki yeri sayesinde yüzde yüz yerli Arı sütü temin edebilmesi, Bal- Polen- Arı Sütü karışımı hazırlamasını sağladı.
Balın, polenin ve arı sütünün yararlarını bilen arkadaşlarımızın bu kalitede bir karışımı tercih edeceklerini umuyorum.
Ancak yeri gelmişken bir kere daha belirtmemde yarar var. Ben bu karışımlar hazırlanırken propolisin ilave edilmesini önermiyorum. Nedenini de izah etmek isterim. Doktorlar, uzmanlar, reçine esaslı bir ürün olan propolisin doğrudan kullanılmasının, böbrekler ve idrar yolları üzerinde sıkıntı yaratabileceği uyarısını yapıyorlar. Yani ham propolisin bu karışıma ilave edilerek muhtemel bir rahatsızlığa neden olması ihtimalinden kaçınılması gerekir diye düşünüyorum. Propolisin ekstraktının karıştırılması halinde; bal polen arı sütü karışımına su veya alkol ilave etmiş olacağız ki, bunun da olumlu bir katkı sağlayacağını düşünmüyorum. Dolayısıyla birbirinden yararlı üç ürünün bir arada kullanılması, propolis ekstraktının da ayrıca kullanılmasının daha yararlı olacağı inancındayım.
Not: Bu üçlü karışımda en büyük gider kalemi arı sütüdür. Piyasada ucuz, ithal arı sütü kullanarak maliyeti düşürme gibi, gerçek arı sütünün hangi ölçüde kullanıldığının bilinmesi de yararlı olacaktır.
Arkadaşımız Atila Garipler, yarım kiloluk kavanozda kaç gram arı sütü kullandığının bilgisini verecektir.




Hiç yorum yok :