14.3.14

Soğuklar Korkuttu


Arıcı Metin'in değerli izleyicileri, geçtiğimiz hafta yaşadığımız soğuklar ve yüksek kesimlere yağan kar bizi oldukça korkuttu.

Geçtiğimiz hafta başlayan soğuk ve yağışlı havanın, hızla gelişmeye başlayan arılara nasıl bir zarar verdiğini anlamak için havaların iyice ısınmasını beklememiz gerekecek.

Geçtiğimiz hafta, fotoğraflarda gördüğünüz gibi, kovanların kontrolünü yapıp, keklerini verdik... Bizim bölgeyi göremeyeceğimiz şekilde saran sisin içinden geçerek arıların yanına vardığımızda hava biraz açmıştı. Rüzgar da olmayınca, kek kontrolü yaptık, eksilenleri tamamladık ama kovanları açıp ciddi bir bakım yapamadık...

Meteorolojinin tahminlerine bakarsak, bu hafta sonu da bu bakımı yapamayacağız. Ancak önümüzdeki hafta Perşembe gününden itibaren hava sıcaklığının 17-18 derecelere ulaşacağı tahmin ediliyor... Eğer bu durum gerçekleşirse hem arıları ciddi bir biçimde kontrol edebiliriz, hem de kovan değişimi gereken arıların kovan değişimini gerçekleştirebiliriz... İşte o zaman hafta başında yağan karın ve gece ayazlarının arılara zarar verip vermediğini anlama şansımız da olacak sanırım.

Bu hafta sonu, değiştirilecek kovanların bakım ve dezenfektasyonu ile polen tablalarının hazırlığını yaparsak, önümüzdeki hafta değişiklikleri daha kolay gerçekleştirebileceğimizi umuyorum.

Şimdilik hoşça kalın, sevgiyle kalın...

Hiç yorum yok :