10.7.13

YANGIN

Şanssız bir dönem mi diyelim, başka bir şeyden mi şüphelenim bilemiyoruz...
Bu hafta bizim bölgede yangın çıktı. Yangında en çok zarar görenlerden biri, belki de birincisi biz olduk. 9 Temmuz Salı akşamı saat 22.00 sıralarında çıkan ot yangını bizim bahçeyi de sardı. hızla yanan otlar, bahçe girişindeki tahta perdeyi, araziye serili damla sulama hortumlarını ve bir tonluk su tankını yakarak kullanılmaz hale getirdi. Bahçenin gündüzden sulanmış olmasından mıdır bilemiyoruz mevye ağaçları tamamen yanmaktan kurtuldu. Bu arada bizi sevindiren, teselli eden tek şey, evin ve arıların ciddi zarar görmemiş olmasıydı.
Sabahleyin yangının izlerini fotoğraflarken, arıların uçuşa çıkışlarını görmek bizim için oldukça sevindirici oldu. Ancak o moral bozukluğu içinde kovanları açıp içlerini incelemedik. Artık bu işlemi haftaya yapacağız ve belki de, her yıl, Ağustos sonunda gerçekleştirdiğimiz bal hasadını bu yıl erkene alacağız.

Fotoğraflarda görüldüğü gibi, kovanların arkası, yanları alev aldı fakat uçuş deliğine gelen bölgelerin alevlerden korunmuş olması, arıları telef olmaktan kurtardı.
Bu arada, eski buzdolabından yaptığımız balmumu eritme sistemi de kullanılamaz hale geldi. Artık onun da yenisini yapma zamanı geldi. 


Bilgi ve neşe paylaştıkça çoğalır derler. Bu deyişin devamı da var: "Üzüntüler de paylaştıkça azalır". Biz de bu deyişe sığınarak, bu kez, üzüntümüzü paylaşalım istedik. Şimdilik hoşça kalın, sevgiyle kalın.
 

5 yorum :

Mustafa Soylu dedi ki...

Çok geçmiş olsun. Allah beterinden korusun.

Ağvalı Arıcılık (Erdal Talha Başaran) dedi ki...

Metin ağbi çok büyük geçmiş olsun.Allahım beterinden saklasın.hayırlı ramazanlar

Unknown dedi ki...

böyük geçmiş olsun abi,

Şükrü KOCA dedi ki...

Geçmiş olsun. Allah korumuş.
Balınız bol ve bereketli olsun.

Adsız dedi ki...

HAYIRLI GÜNLER BEN SİZLERDEN ARI SÜTÜ, POLEN, PROPOLİS ALMAK İSTİYORUM. İLETİŞİM BİLGİLERİNİZ YOK. BENİM MAİL ADRESİM atli63@hotmail.com İYİ GÜNLER