17.5.13

Oğul Sezonu Başladı

Oğul sezonu başladı. Aslında bize göre erken bir zamandı. Salı ve Çarşamba günleri yağan yağmurun ardından; Perşembe günü, hava daha ısınmadan, arılıkta yoğun bir vızıltı başladı. 10-15 dakika içinde arılar kovanların arasındaki ceviz fidanının altında toplanmaya başladılar.
Hemen temizlenmiş bir kovan ve fotoğraf makinesiyle oğulun başına geldik. Dallar yüksekte olmayınca, 5 adet çıta ile kovanı arıların altına yerleştirdik. Bir kaç dakika içinde arılar peteklere doğru akmaya başladılar. 
Bunun ardından fotoğraf makinesi ile önce video denemesi yaptık ve ardından bu fotoğraf karesini çektik. Ardından dali hafif silkeleyince arılar kovana yerleştiler. İki saat sonraki kontrolde, arıların 5 çıtadan taştıklarını görünce iki çıta daha yerleştirip kovanı yeni yerlerine aldık. Sizin anlıyacağınız, Atila'dan yardım beklerken oğullar başladı bile.
Oğulu yeni yerine yerleştirdikten sonra, oğulun hangi kovandan çıktığını bulmak üzere; öncelikle kat vermeye hazırlandığım kovanları inceledik ama bir sonuca ulaşamadık. Kovanlardaki nüfusta fazla bir eksilme yoktu. Bu arada bir kovandaki bir kaç ana memesini temizledik. İnşallah yarın (Cumartesi günü) arılıktaki mesaimize devam edeceğiz.

Hiç yorum yok :