13.5.13

Bahçe İşleri Yoğun

 Arıcı Metin'in değerli izleyicileri, Mayıs ayı en hareketli aylarımızdandır. Gezginci arıcıların büyük bölümü Akdeniz sahillerinde kışlattığı arılarını yeni yerlerine taşırlar.  Ankara şartlarındaki biz sabit arıcıların kovanları biraz karışıktır, tam da içinde bulunduğumuz mevsim gibi...
Havalar bir kaç hafta sıcak gitti; arılar ne yapacağını şaşırdı. Bahçede olduğumuz günlerde, tüm kovanlardan günde bir kilo kadar polen alabilirken; sıcaklarla birlikte bu rakam yarım kiloya düştü. Hızlı gelişen arılara kat vermeye hazırlanırken birden serinleyen hava ve başlayan yağış, arıya kat verme kararımızı sorgulamamıza neden oldu. Yandaki resimde kovanlardan ikisinin üzerinde ikişer taş var... Bu kovanlara ikinci katı vermeye hazırız demek...

Arılar 10'uncu çıtada ama kat verip yavruları üste alacak olursak arıların üşümesi ihtimali var. Çok gecikirsek oğula gitmeye kalkabilirler... Sizin anlıyacağınız "arafta" gibiyiz.
En sondaki kovanın üzerinde ise tek taş var. Bu da anasını kontrol et anlamına geliyor... Ancak bu gözle ana seçmekte zorlanınca biraz yardım beklemek zorunda kalıyoruz .

Bu arada ağaçlarda, damla sulama sorununu çözmek için 5 tonluk su tankı aldık. Şebekeye bir haftaya kadar su verilecek. Biz de bu süreye kadar damla sulama sistemini kurup hazır etmeye çalışıyoruz.
Yani sizin anlıyacağınız arıların yanında bahçe işleri de yoğun bir şekilde devam ediyor. Bu yoğunlukta bilgi paylaşım hızı azalırsa; kusurumuz affola. Hoşça kalın, sevgiyle kalın.

Hiç yorum yok :