8.6.12

Taze Polenler Tüketicilerini Bekliyor


Bal sezonu yeni başlıyor ama polen hasadı tüm hızıyla devam ediyor. Yeni kovanların en büyük faydası, polen toplama kolaylığı... Eskiden kovanların uçuş deliklerinin önüne montajlamaya çalıştığınız polen kapanları hem sizi hem de arıları zorlardı.
Yeni sistemde hem varroa mücadelesi kolaylaşıyor, hem de polen toplama!... Polen toplama tablasının arkadan açılıp kapanması da başka bir kolaylık! Arılarla hiç muhatap olmadan polen toplayabiliyorsunuz.
Sizin için ek bir kolaylık da; polenin yoğun olarak geldiği zamanlarda; siz polen toplamak istemeseniz bile polenini fazlası size gelmeye devam ediyor.
enPolenlerin en büyük özelliği/güzelliği rengarenk oluşu. Çiçeklerin renkleri değiştikçe polenlerin de rengi değişiyor. Polende renk çeşidi ne kadar fazla ise o kadar kaliteli bir polen almış oluyorsunuz. Bizim Polenlerin renk çeşidine de maşallah demek gerekiyor.
Polen konusunda paylaşacağımız son bilgi; taze polenin, kurutulmuş polenden daha yararlı oluşu. Polen toplandıktan sonra elenip poşetlenerek buzluğa atılıyor. Ancak bunun ömrü bir yıl. Kurutulmuş polende bu süre biraz daha artıyor.
Biz şimdiki talepleri taze polen olarak karşılama hazırlığındayız. Bal hasat sezonundan sonraki polen talepleri için kurutulmuş polen hazırlayacağız. Bu nedenle taze polen isteyen arkadaşlarımız, siparişlerini erken verebilirler. Hoşça kalın, sevgiyle kalın.

Hiç yorum yok :