4.5.12

Sezon Çalışmaları Hızla Sürüyor

Kupon Konut çevresinde çalışmalar hızlandı.

Bir yandan şebekeye su verme hazırlıkları hızla ilerlerken diğer yanda elektriğe kavuşamamış evlere hat çekiliyor. Hattı çeken de bizim Sami Usta.

Bizde ise arı ile ilgili çalışmalar son hızla devam ediyor.

Bazı arılarımız 5-6 çıtada iken bazıları kat verilme aşamasına geldi.

Bu arada kovan bakımları sırasında ilginç bir gelişme yaşadık. Yan yana duran iki kovandan birinde ne kapalı yavru vardı ne de yumurta görebildik. Ancak arılar son derece sakin çalışıyor ve polen topluyorlardı. Gözlerimize güvenemediğimiz için iki analı sistemi denedik.
Bu sistemin bize avantajı; Eğer biz anayı göremedi isek, iki analı sistemde iki ayrı koloni varlığını bu şekilde sürdürebilecek. Yok anası öldü ise, iki kovanın arıları birbirine kaynaşacağı için koloni kaybı olmayacak ve güçlü bir koloni ile bal toplama imkanına kavuşacağız.

Ancak bu ikili sistemin ne hal aldığını görmek için 15-20 gün beklememiz gerekecek. (Çünkü: biz bir süreliğine bahçeye uğrayamayacağız.)

Bakım çalışmaları derken, tam anlamıyla bakım çalışmalarından söz ediyoruz.


Çünkü; geçen yıldan bu seneye devreden kovanlar, önce yenileriyle değiştiriliyor sonra da eski kovanlar yenileniyor. Eskiyen kovanları yenilerken, boyayı da devredışı bırakıyor, propolisle boyama yolunu tercih ediyoruz. Önce kovanların içi pürmüsle yakılıyor ardından telle ovularak yanıklar temizleniyor, ardından dışı propolisle boyanarak yeniden kullanıma hazırlanıyor. Tabii bütün bu çalışmalar bizi çardaktan etti. Çünkü; çardak tam bir tamir atölyesine dönüşmüştü. Şimdilik hoşça kalın, sevgiyle kalın.

Hiç yorum yok :