3.1.12

Kış Kışlığını yaparsa!

Arıcı Metin'in değerli izleyicileri, kış gelince bizi bir tasa alır.
Bahçeye gidiş gelişler sınırlanır, hareketsiz bir dönem başlar... Sıkıcıdır kış, günlerimiz geçmek bilmez. Hele yeterince kar yağışı olmazsa kış, kışlığını yapmazsa daha da sıkıcı olur.

İnşallah, bu yıl, pek sıkıcı bir kış geçirmeyeceğiz gibi görünüyor.
Öncelikle; 60'ından sonra, öğrenme sürecini resmileştirdik. Arıcılık, ağaç bakımı, budama, bahçecilik gibi kurslara katılıyorduk.
Bu yıl oğlumuzun da teşviki ile; ikinci öğrenim kapsamında, açık öğretimin Tarım Meslek Yüksek Okulu'na kaydolduk.
Aralık sınavlarının notları fena değil. Ocak ortasını geçtikten sonra güz dönemi finalleri yapılacak, tabii biz ders çalışıyoruz.
(Ancak bizim asıl beklediğimiz Apiterapi eğitimi idi. Apiterapi eğitim süreci başladığı takdirde, Tarım Meslek Yüksek Okulu'nu donduracağız tabii ki)

Bu arada arıların 9'unu İhsan Hoca ile birlikte Mersin'e gönderdik. Tabii Şubat ayından itibaren Mersin'de arılarla ilgili çalışmalar başlamış olacak ve bizim için bir hareket de o olacak.


Haa bir de TRT ekibimiz var. Arkadaşlar teker teker emekli oluyor. Bu da bize hareket getiriyor. Ya bahçeye gidiyoruz, ya da Ankara'da toplanıyoruz.
Resimde kahrımızı çeken düldül ve TRT 3'lüsünden Eriz (üstte) ve Necdet (altta) Ayaş yolunda görülüyor. Kışın su şebekesini kapattığımız için kendi suyumuzu kendimiz taşıyoruz.
Şimdilik hoşça kalın sevgiyle kalın.

Hiç yorum yok :