5.6.10

Bahcede Son Durum

Arıcı Metin'in değerli izleyicileri, bir süredir bizden pek ses çıkmıyor. Kolay değil, sesimizin çıkacak hali kalmadı...

Bir yandan sağlık sorunları ile uğraş, öte yandan arılarla ilgili beklentilerin olmasın, bir diğer yandan hırsızların elimize vurduğu pranga.... Pek bir iş yapamadan ortalıkta koşturup duruyoruz...

Arıların Mersin'deki halini anlatmıştık. Mart ayında arılar çok iyi durumda idi... Haberini verdik ama kendi kendimize nazarımız mı dokundu; beklediğimizi bulamadık. Ancak Mersin yöresinde bu yıl iyi gitmemiş ki bölgedeki arıcılar da bizim gibi karamsardı.


Ankara'da bıraktığımız bir kaç arı da arı otunun sayesinde çalışıyorlar... Ancak onun için de "Du bakali nolcek?" deyip bekleyeceğiz...


Bahçelerimize dadanan hırsız çapa makinesi ile motorlu tırpanı götürünce, çapa vaktini kaçırdık, sonradan aldığımız tırpan da yeterli gelmedi..


Tüm bu olumsuzluklara rağmen, yağışların da yardımıyla, meyve ağaçları daha iyi durumda. Cevizleri taneyle, bademleri kiloyla sayabiliriz herhalde... Bahçe bakım kursunun faydasını da gördük galiba.
Bir kaç yıldır asmalardan 1-2 salkım üzüm alabilirken, bu yıl üzüm de bol olacak gibi... Tabii onların belalısı sarıca arılar (eşek arıları) da unutulmamalı. Asmalar biraz olgunlaşınca sarıca arılar üzümlere saldırmaya başlıyorlar.
Arıcı Metin'in değerli izleyicileri, Dünya çevre günü etkinliklerini basit bir gün gibi geçirmeyelim. Yaşanabilir bir çevre için toprağımıza, suyumuza, havamıza, kısaca vatanımıza sahip çıkalım. Unutmayalım, vatanımız, babalarımızdan bize miras değil, evlatlarımıza devredeceğimiz emanettir. Emaneti iyi koruyalım ki, gelecek nesillerimiz bizleri lanetlemesin. Hoşça kalın, sevgiyle kalın.

3 yorum :

İlhami Uyar dedi ki...

Sevgili Metin bey,tüm olumsuzlukların en kısa zamanda geçerek yerini sağlıklı verimli ortama bırakmasını dilerim.Bahsettiğiniz örnekler maalesef hepimizin başına gelebiliyor.Herşey gönlünüzce olsun ,acil şifalar diler saygılar sunarım.

MURAT AKIN - ARICI dedi ki...

Sayın Metin Bey:
Önce geçmiş olsun.
Sarıca arılar için üzüm asmalarına bir ilaç atılıyor.

Sabahattin Gencal dedi ki...

Yaşamın her alanından seçtiğim yazıları, yazarlarının izniyle "Bloglardan Seçmeler" adlı sitemde yayınlıyorum.
İzniniz olursa sizin çalışmalarınızdan seçtiklerimi de, kaynak göstererek yayınlamak istiyorum.
İyi günler dileğiyle.
Sabahattin Gencal