10.4.10

Tohum Çimlendirmeyi denediniz mi?

Arıcı Metin'in değerli izleyicileri, bir iki haftadır sesimiz çıkmıyor. Sanmayın ki boş oturuyoruz... Soluk almadan koşturuyoruz ama ortaya çıkan bir şey yok. İhsan hoca ve Mustafa, bizi Mersin'de, arılar ve ağaçlar da Ayaş'ta bekliyor ama biz, sezon başına araç değiştirerek hazırlanıyoruz.
Biliyorsunuz bir Lada'mız var ve kendisinden çok memnunuz ancak malzeme taşıma konusunda sorun yaşıyoruz. Geçen sonbahar, Lada'ya iki çuval gübre attık! Gübre çuvalında fare varmış bir hafta uğraştık. Mersin için dördü dolu, dördü boş 8 kovan Lada'ya yerleştirmek istedik, elimize yüzümüze bulaştırınca, istemeye istemeye Lada'dan vazgeçme kararı aldık.

Aldığımız kararı da uyguladık... Aracın ne olduğunu sonraki resimlerde görürsünüz.
Biz, bu gün, ev içinde tohum çimlendirme işini anlatmak istiyoruz.
Araba için koşuşturma esnasında Ulus haline uğradık, çimlendirme viyolü ve bir kaç cins tohum ile 10 litre torf aldık. Her viyolde 70 göz olmak üzere iki viyolde toplam 140 göz var. Bu 140 gözü 20'şer 20'şer kullandık. Ektiğimiz tohumlar, fasulye, barbunya, cin mısır, salatalık, domates, köy biberi ve sivri biber...
Değerli izleyiciler ev içi bahçe'de çimlenecek fidanları Mayıs ayında Ayaş'taki bahçeye aktaracağız. Bu mini fidanlar havuz başındaki tarhlara aktarılırken, Bahçedeki mini serayı da açarak çeliklerin hangi duruma geldiğini sizlerle paylaşacağız.

Hiç yorum yok :