13.4.09

Bahçe Sezonu Açıldı

Bahçe sezonu açıldı! Aslında bu tanımlama biraz yanlış. Mart ayından beri çalışıyoruz. Budama, ilaçlama gibi bir çok iş yapıldı ama biz yine de bugünlerde bahçe sezonu açıldı diyoruz...
Sebebi, bize göre, şöyle: Mart ayında çalışmaya geldiğimizde ateş almaya gider gibi gelip çalışıp dönüyorduk. Şimdi bağ evinde yatmaya başladık...
Üstüne üstlük ağaçlar çiçek açmaya başladı. En erkenci ağacımız Kayısı ağacı oldu. Geçen yıl diktiğim kayısı fidanı da çiçeklerini açtı ama üçüncü kayısı, çiçek açmak için biraz daha beklemeyi tercih etmiş.
Üst resimde gördüğünüz kayısı, merhum Lokman Avşar'ın fantazisini hayata geçirmek için şekillendirdiğimiz bir kayısı. Lokman Avşar, "en büyük fantazim, toprağa sırt üstü uzanıp yatacağım ve ağacın dalını elimle çekerek meyveyi dalından ısırıp koparacağım" derdi. Bu kayısıyı da o niyetle gövde yaptırmadan dala yönlendirdik. Böylece en geniş taca sahip, en çok meyva veren ağacımız oldu.

Bu sıra, kiraz ve vişne sırası... Ayaş'ın dutu gibi, kirazı ve vişnesi de meşhur ama son yıllarda bizim bahçede bir dert var, her yıl bir kiraz ağacı kuruyor. Sıra en ön plandaki kiraz ağacında. İdris (mahlep) anacına aşıladığımız bu kiraz, geçen yıl kuruma tehlikesi geçirdi. Hayatiyet gösteren alt dallara kadar derince budayıp bahara hazırladık. "Du bakali nolcek?"
Bu resimde dikensiz böğürtlenimiz görülüyor. O da yapraklanmaya başladı. Resimdeki bögürtlen, sadece geçen yıl, 4 kök daha böğürtlen fidanı hediye etti... Bu arada verandadaki soda şişelerinden yapılan duvar dikkatinizi çekti mi? Hoşça kalın, sevgiyle kalın.

Hiç yorum yok :