7.2.09

BALLA GELEN GÜZELLİK

Dünyanın bilinen en eski tatlandırıcısı olan bal, albüminler, vitaminler, mineraller, mikro besin maddeleri, enzimler ve organik asitler içerir. Bu besleyici maddeler cildi güçlendirir ve yumuşatır. Esnekliğini arttırıp kan dolaşımını hızlandırır.
Güçlü bir kahvaltı, sağlığınız için önemli bir öğün.
Enerji ve güç veren bal, meyveler, su, meyve suyu ve sütü kahvaltılarınızdan eksik etmeyin.
Bu besinler cildi, maruz kaldığı olumsuz dış etkenlere karşı güçlendirmenin yanı sıra nemlendirip besliyor.
Yoğun stres altında geçen yıllar, cildin yorgun ve yıpranmış görünmesinin baş sorumlusudur. Bu stres dolu koşuşturma içinde kendinize ayıracağınız 10 dakika ile sağlıklı ve pırıl pırıl bir cilde sahip olabilmenin ne kadar kolay olduğunu anlayacaksınız.
Bal Maskesi 1;
Bir fincan içinde, bir kaşık balı, bir kaşık limon suyunu ve kıvamın koyuluğunu bozmayacak miktarda sütü karıştırın. Elde ettiğiniz karışımı yüzünüze ve boynunuza yaydıktan sonra hafifçe kuruyana kadar bekleyin. Maskeyi nemli bir sünger yardımıyla silerek temizleyin.
Bal maskesi 2;
1 çorba kaşığı bal,
1 yumurta sarısı,
1 tatlı kaşığı zeytinyağı.
Yumurtanın sarısını çırparken zeytinyağına karıştırın. Sonra da bu malzemeye karıştıra karıştıra balı katın. Yüzünüze sürerek 15 dakika bırakın. Sonra suyla yıkayın.
Sivilceler ve deri;
3 kısım bal, 1 kısım Tarçın ile bir krem yapılır. Bu krem uykudan önce sivilceler üzerine sürülür. Sabahleyin ılık su ile yıkanır.Eğer 2 hafta süreyle her gün uygulanırsa sivilceleri kökünden çıkarır.Egzama, mantar ve diğer deri enfeksiyonlarında eşit miktardaki Bal ve Tarçın karışımı uygulanır.
El bakım maskesi;
Sürekli ihmal ettiğimiz ellerimiz için hazırlanan maskeyi, uygulamadan önce ellerinizi ılık bir suda yumuşatın. Ardından ellerinizi zeytinyağı ile karıştırılmış olan bir kaşık balın içinde beş dakika bekletin. Sonra da zeytinyağı ile ellerinize ve parmaklarınıza iyice masaj yapın. Ellerinizdeki yumuşaklığa inanamayacaksınız.
Saç bakım maskesi;
2 yemek kaşığı çam veya çiçek balını, bir limondan elde edilen suyla karıştırarak oluşturulan maskeyi, kuru saçınıza sürün ve 10 dakika bekletin. Sonra iyice durulayın. Haftada bir kez uygulanan bu doğal maske ile saçlarınızın doğal ve parlak bir görünüm kazandığını göreceksiniz.
Saçı dökülenlerle tepesi açılanlar;
Sıcak zeytinyağı içerisine bir kaşık bal,bir tatlı kaşığı toz Tarçın ilavesiyle elde edilen krem banyodan önce başa sürülür ve yaklaşık 15 dakika bekledikten sonra yıkanır. 5 dakikalık bir uygulama dahi etkili olabilir.
Yaşlılık;
Bal ve Tarçınla hazırlanan çay, düzenli alındığında yaşlılık harabiyetini önler.4 kaşık bal,1 kaşık toz Tarçın , 3 bardak su içerisinde kaynatılarak bir içecek hazırlanır. Günde 3-4 defa ¼ bardak miktarında içilir. Deriyi diri, taze ve yumuşak tutar, yıpranmasını durdurur.
(Kaynak:İnternet ortamı)

Hiç yorum yok :