13.1.16

Bal-Kahve, öksürüğe karşı kortizonlu ilaçtan daha yararlı


Balın, bir çok hastalığın tedavisinde, ilaçtan daha yararlı olduğunu biz iddia edebiliriz. Ancak işin içine bilim adamları girince, balın hangi hastalığın tedavisinde nasıl etkin olduğunu ve ilaçtan daha yararlı olduğunu bize, araştırma sonuçlarına dayanarak, anlatabilirler.

Mesela Profesör Ahmet  Rasim Küçükusta, “Solunum yolları enfeksiyonunu takiben ortaya çıkan ve üç haftadan uzun süren öksürük tedavisinde ballı kahvenin kortizondan daha etkili olduğu gösterildi” diyor.

Tabii Küçükusta, bu bilgiyi, bilimsel araştırmaların sonucuna dayanarak söylüyor. Hem bize çok zararlı olan bir  ilacı almaktan kurtuluyorsunuz, hem de iyileşiyorsunuz. Yapılan araştırmaya göre 500 gram bal ve 70 gram hazır kahveyi macun haline getiriyorsunuz ve bu macundan bir çorba kaşığı (25 gram kadar) alarak bir bardak (200 mililitre) sıcak suda eriterek bir hafta süreyle, günde üç kez (8 saat arayla) içiyorsunuz.

Bence bu tarifi hazırlamadan önce Profesör Ahmet Rasim Küçükusta’nın veb sayfasını ziyaret ederek haberin ayrıntılarını okumanızda yarar var.
Sizleri Küçükusta’nın yazısıyla baş başa bırakmadan önce şu uyarısını da hatırlatayım:

“İnşallah, televizyonlarda her gün reklâmı yapılan 10 kilosu 5 lira olan nesneye “bal”muamelesi yapmıyorsunuzdur.”

http://ahmetrasimkucukusta.com/2013/10/25/yazilar/tip-yazilari/kis-hastaliklari/balli-kahve-oksuruge-kortizondan-daha-iyi-geliyor/

 

 

Hiç yorum yok :