23.9.15

KAREKOD


Balda KAREKOD uygulaması

Zonguldak Arı Yetiştiricileri Birliği (ZAYBİR), balda karekod uygulamasını başlattı.  Bize de ikincilik düştü.

Birlik Başkanı Selahattin Güney, üretici ile tüketici arasında güven ortamı yaratmak istediklerini anlatarak, “Övünerek şunu söylüyoruz. Dünyada ilk defa bir arı ürününe arı kavanozuna üreticinin barkodunu koyduk.” dedi.

Karekod uygulaması sayesinde, balı alan vatandaş, üreticiyi doğrudan tanıma şansına sahip oluyor. Böylece tüketici, üreticinin balı; nasıl ve hangi şartlarda ürettiğini görebiliyor.

Böylesi bir güzelliğe biz de katılalım dedik ve Balda karekod uygulamasını gerçekleştiren ikinci kişi olduk. Bildiğiniz gibi gıda ürünlerinde sahteciliğin iyice yaygınlaştığı dönemde, vatandaşın hem şifa, hem de gıda niyetine aldığı ürünün üretildiği yeri ve ortamı bilmesinden daha doğal bir şey olamaz. Biz de buradan yola çıkarak üretici ile tüketiciyi, birbirini daha iyi tanımalarına katkıda bulunmak istedik.  Cep telefonunuzda karekod okuma programı varsa, doğrudan web sayfamıza gidebiliyor, üretim ortamımızı ve arıcılıkla ilgili çalışmalarımızı görebiliyorsunuz. Eğer telefonunuzda böyle bir program yoksa, o zaman da karekod üzerindeki web adresimize internet üzerinden ulaşmanız mümkün oluyor.
Bu arada Kurban Bayramı'nızı kutlar, bayramın, Türk-İslam alemine hayırlara vesile olmasıni dilerim.





1 yorum :

Gencer ÖZDEMİR dedi ki...

Merhaba Metin bey,
Yazılarınızı okumaya bugün başladım. Kafamdaki bir çok şeyi uygulamaya dökmüşsünüz ve sonuçlar harika.Sizi tebrik ederim.
Amatör bir arıcı olarak size birkaç sorum olacak.
Balınızı etiketleyip sunuyorsunuz.Bu bence harika bir şey.Bu aşamaya gelene kadar neler yaptınız?
Marka Tesçilinin ve diğer prosedürün işleyişinden ve maliyetlerinden bahsedebilir misiniz ?

Teşekkürler.