21.8.15

Bal Hasadı

Arıcının, bir yıllık çalışmasının sonucudur Bal Hasadı!
Arıyı kışa hazırlarsınız masraf kapısıdır. Arınız ilkbahara çıkarsa sevinirsiniz ve hemen çalışmaya başlarsınız. Tabii o da emek ve masraf kapısıdır.
İklim güzelse, umutlarınız yeşerir ve daha bir hevesle çalışırsınız. Tabii her çalışma size yeni bir masraftır. Emeğimizi saymıyorum bile. Çünkü; çoğunlukla arı ile haşır-neşir olmayı zevk kabul etmişizdir. Zahmetimiz gözümüze batmaz ama masraflar, git-geller yorar insanı.
Arının oğul mevsimini başarı ile atlatabilirseniz, bal umutlarınız daha da artır.
Tabii bu arada lodos tehlikesi vardır. 8-10 gün sürecek bir lodos tüm umutlarınızı alıp götürebilir.
Doğadan gelecek sıkıntıları da aşabilirseniz, hasat mevsimine kavuşabilirsiniz.
Bal hasadı, oldukça zahmetli olsa da tatlı bir yorgunluktur. Bal hasadında gecikti iseniz; bal akımı bitti ise, kovandan almaya çalıştığınız her petek için arılarla savaşmak durumunda kalırsınız. Her ne kadar "arı kaçıran" gibi teknik kolaylıklar olsa da, arılarla cebelleşip balı alma yolunu seçeriz.
Biz de şimdi bal hasadına başladık. Hasadı henüz tamamlıyamadı isek de, hasadın ilk balını Ayaş Belediye Başkanı Bülent Taşan'a takdim ettik. Ne de olsa, geçtiğimiz yıl Muğla'daki Uluslararası Bal yarışmasında kazandığımız ikincilikle ilgilenmiş ve bizim Arıcı Metin Güçbirliği ekibine plaket vermişti. Ancak bizim elimizde bal kalmadığı için Başkan Taşan'a bir kavanoz bile olsa, bal takdim edememiştik. Bu takdimle geçen yılın hatasını telafi etmiş olduk.
Bal dağıtımı başladı mı? diyecek olursanız, hemen hemen hazırız. Şimdi, oğlumun hazırladığı yeni etiketleri bekliyoruz. Etiketler konusunda da sürprizlerimizi bekleyin. Ancak bir ipucu vereyim, Onda da ikinci olacağız galiba. Çünkü: ZAYBİR, etiket konusundaki hamlesi ile birinciliği aldı bile. Neyse, bal hasadı sırasında çekilen resimlerle sizleri başbaşa bırakalım şimdilik.

 

Hiç yorum yok :