19.5.14

Arıcılıkta Güç Birliği

Arıcılar arası yardımlaşma ve dayanışma önemlidir... Arıcılar birbirlerine rakip sayılsalar bile, arıcılar arası yardımlaşma ve dayanışma güçlüdür ve özellikle güçlü olmalıdır da. Ankara'da arıcılık yapıp da Tekin Arıcılığa uğrayanlar Atila'yı ve rahmetli babasını tanırlar.
Yıllardan beri tedarikçilik safında bulunan Atila'yı, yıllardan sonra üreticiliğe ağırlık vermeye ikna ettik sayılırız. Şartlar onu zorladı diyebiliriz ama, üreticiliğe önem vermek başlı başına bir olay.
Atila ile yaptığımız güç birliği'nden önce, arıcılığın bir sorunundan söz etmek istiyorum. Bazı arıcı arkadaşlarımız, malzeme temininde her şeyin en ucuzunu arama eğiliminde. Mesela kek alacak; kek 6-7 lira civarında deyin, "5 liraya var mı?" diyecek. O kişiye siz kekin 5 liraya olduğunu söyleyin; "Daha ucuzu var mı?" diyecek... Bu örneği, petek, malzeme, kovan gibi hangi ürüne uygularsanız uygulayın durum aşağı yukarı aynen böyle cereyan ediyor.  Biz yine kek örneğine dönelim, kekin ana maddesi bal ve pudra şekeri değil mi? O düşük fiyattan bal katılması mümkün değil; ucuza satan, bal yerine glikoz kullanıyor ve arıcının arısı bundan zarar görüyor...
Bilinçli arıcılarımız, emeğe saygı gösteren arkadaşlarımız bu benzetmelerin tamamen dışındadır. Ancak bu ucuza kaçış, kaliteli mal tedarikçisini zor durumda bırakıyor... Atila da yıllardan beri bu durumdaydı... Şimdi Atila, tedarikçiler safından ayrılıp üreticiler safında yer aldı. O, babasından devreden ve üstüne kendi ilave ettiği bilgisi ve deneyimi ile Arıcılığa katkıda bulunacağına eminim. İlk katkı da bizim bölgeye oldu. Biz, Atila ile güç birliği kararı aldık. Bizim arılar ile Atila'nın arıları komşu oldu. Bizim bölgenin florasından bal üreten bir grup arıcı olduk.

 

Hiç yorum yok :