23.6.13

Kupon Konut'un Genel Kurulu Yapıldı

Değerli izleyiciler, arılığımızın bulunduğu bölgenin kooperatif alanı olduğunu biliyorsunuz. Büyük çoğunluğu gazeteci olan doğasever arkadaşları bir araya getiren Kupon Konut'un genel kurulu, bugün, yapıldı.
Genel Kurul, her zamanki gibi, sakin ve hoş bir havada geçti. Artık bizim klasiğimiz haline gelen Ayaş Pidesi, yine öğlen vakti, bizleri Mehmet Ali Kükrer'in verandasında bir araya getirmiş oldu.
Genel Kurul'da alınan karara göre, aidatlarda bir değişiklik olmadı. Ancak artık kooperatifin feshedilmesi artık daha sık dile getirilir hale geldi.
Bu arada alınan kararlardan birini sizinle paylaşmak istedik.
Bir üyemiz; (ismini vermek istemiyoruz) şimdiye kadar tapusunu almadığı gibi, kooperatiften istifa ettiğini duyurarak parasının iadesini istemiş. Başkan Mehmet Ali Kükrer'in verdiği bilgiye göre, "zarar ettiğini" söylemiş.
Zannederiz, bu arkadaş, kooperatifçiliği ticari şirket sanmış.
Ticarette bile; zarar kârın kardeşidir. Borsaya girersiniz, kar ya da zarar edersiniz. Borsa danışmanınıza ben zarar ettim diyemezsiniz. Altın, döviz alırsınız, satarsınız, zarar da edersiniz, kar da edebilirsiniz... Esnaflık yapın, ticaret yapın, zarar riski olmadan kar olabilir mi?
Her neyse, o arkadaşın istifası kabul edildi ve bugüne kadar ödemiş olduğu paralar kendisine iade edilecek... Arkadaşın iade edeceği parsel de ya üyeler arasında ortak tapu ile paylaştırılır ( Tepedeki şantiye binası gibi); ya da doğa sever yeni bir üye kazanılır... Onu zaman gösterecek...
Şimdilik hoşça kalın, sevgiyle kalın..

 

Hiç yorum yok :