26.5.13

Lodos, arıları da sersemletti.

Lodos fırtınası arılarımızı da sersemletti.
Cuma günü, Ankara'da etkili olan lodos fırtınası sırasında bahçede idik. Öğleden sonra rüzgarın hasarını izlemek için bahçeyi gezerken kovanları görünce şaşırdık. Arılar, fırtına nedeniyle uçuşa çıkamıyor, uçuş deliklerinin önü boş duruyor ama kovanın arka tarafı, polen kapanının bulunduğu bölüme toplanmış olan arılar orada bekleşiyorlardı.
Hemen fotoğraf makinesini aldık ve kovanları önden ve arkadan görüntüledik... Ancak o günün sürprizini yine arılar yaptı ve o gün arılar oğul verdi. Fırtınaya rağmen oğula çıkan arılar, bahçenin kuzey cephesinde arka tarafta kalan bir ağaca yerleşmişler ve sakince kovanın gelmesini bekliyorlardı.
Lodosun bir zararı da polen toplanmasını engellemesi idi. Cumartesi günü polen toplamaya niyetlendik, Cuma gecesinden polen kapanlarını kurduk. Cumartesi akşamı 20 kadar kovandan alabildiğimiz polen 250-300 gram kadar ancak oldu... Aslında bu bize bir mesajdı... Yani sizin anlıyacağınız, polen toplama mevsimini kapamış olduk. Bundan sonra polen toplamak için uğraşmayacağız....
Bu arada son haberimiz, oğula giden arılarla ilgili sıkıntılarımız bu hafta sonu bitti. Bizim gözümüzden, anayı seçememe sorunu, Atila sayesinde çözüldü... Kendisine buradan ayrıca teşekkür ediyoruz.
Şimdilik hoşça kalın, sevgiyle kalın.
 

Hiç yorum yok :