7.6.11

Arılarla Bir Gün

Pazartesi günümüz (6 Haziran) Arılarla geçti.
İhsan Hoca'yla Mersin'e giden arımızı alacak, kendi arılığımıza getirecektik. Ancak söz konusu İhsan Hoca olunca iki kez düşünmek gerek.

Pazartesi Sabahı 8.30'da Gölbaşı'nda İhsan Hoca ile buluştuk. Önce Hacılar'a geçtik. Oradaki arıların oğul verip vermediğini kontrol ettik. Arabaya yaklaşık 150 boş çıta yüklenip ardından başka bir köye geçtik.

Orada Çıtaları peteğe takacak İsmail beyin mekanına geçtik. Bu arada 80 yaşını geçen yaşına rağmen dinç bir şekilde arıcılık yapan Halil Amca'nın arılarını kontrol ettik. Ardından İsmail beyin de yanımıza katılmasıyla Çimşit köyüne geçtik.

Saat 11'i geçmişti. Kısa bir molanın ardından ilk işimiz, çam ağacına konan büyük bir oğulu üç ayrı kovana alma denememiz oldu. (Çalışmayı video kamera ile görüntüledik. İhsan Hoca'nın kış dönemi ders notları olacak)
Bu arada bir arı bölme uygulaması ile, arıya kat verme uygulamasını da video ile kaydettik. Bu görüntüler de İhsan Hoca'nın derslerinde öğrencilere gösterilecek.

Çekimlik uygulamaların ardından 50'den fazla kovanın bakımı yapıldı. Kimine petek verildi, kimi bölündü, kimine kat verildi. Kısa molalarla gerçekleştirilen çalışma, arıların uçumdan çekilip kovana dönüşüne kadar devam etti.

Günün sürprizi bize oldu. Mersin'e giden arımız bölünmüş, ikiye çıkmıştı. İhsan Hoca boş kalan iki kovanımızdan birine de böldüğü kovanlardan yavrulu, ana memeli dört çıta aktardı ve böylece biz Gölbaşı'ndan üç kovanla dönmüş olduk. 

Çimşit köyünde iş bitmişti ama bizim iş yeni başlıyordu. Önce arıları Hoca'nın arabaya yüklendik. İsmail beyi köyüne bıraktık. Ardından Gölbaşına, bizim arabanın yanına ulaştık. Kovanları bizim arabaya aktardık ve ver elini Ayaş.


Ayaş'ta bahçeye ulaştığımızda gece saat 11'i (23.00) gösteriyordu. Araba çalışır halde iken arıları teker teker yeni yerlerine yerleştirdik. Evet değerli izleyiciler o gece yattığımız yeri beğendik!

Arıların durumunu soracak olursanız, sağdaki fotoğraf, yeterince aydınlatıcı. Bırakın diz boyunu, bel seviyesine gelen otlar ve rengarenk çiçekler, arıların keyfinin yerinde olduğunu gösteriyor. Hoşça kalın, sağlıcakla kalın.

1 yorum :

Unknown dedi ki...

Maaşallah çok güzel yerler...
haber yayımlama hızınıza yetişilmiyor üstat