9.12.09

Bahçede yılın son çalışması

İki gündür hava güzel gidince hemen bahçeye koşturduk. Arıları kışa hazırlamıştık ama bahçenin kışa hazırlanması işlemini tamamlamamıştık. Kışa girmeden önce ağaçlara bordo bulamacı uygulanması gerekiyordu ama bu uygulama için ağaç yapraklarının tamamen dökülmesini bekliyorduk...
Meteorolojinin hafta sonuna soğuk ve yağışlı havanın geleceği, yüksek kesimlerde yağışların kar olarak görüleceği uyarısı üzerine bordo bulamacı için yaprakların tamamının dökülmesini beklemekten vazgeçtik ve ilaçlama işine karar verdik...
Kararımızın doğru olduğu bahçeye varınca belli oldu.. Güneş görmeyen yerlerdeki su birikintileri donmuş vaziyetteydi..
Hemen tulumu üzerimize çekip ilacı hazırladık. Eldiven, şapka gözlük ve maskenin takılmasının ardından ilaca başladık... Fazla sürmedi ama bayağı yorulduk. Ne de olsa hareketsizlikten hamlamışız... (Bahara şarjlı ilaç pompası almaya karar verdik bile)
Bordo bulamacı, arılarımız için zararlı ama havanın soğukluğu nedeniyle arılar dışarıya çıkmadığı için bir sorun yaşamadık.
İş bitip etrafa bakınca bir komşumuzun daha bölgeye geldiğini gördük. Müstecip bey ve eşi fidan çukuru hazırlamaya gelmişler. Bekçimiz Meftun da kendilerine yardımcı oluyordu... Biraz sohbetin ardından dönüş yoluna koyulduk..
Darısı bahçe işlerini tamamlamayan komşularımızın başına...

Hiç yorum yok :