22.7.09

Kupon Konut ve Ziyaretçiler

Arıcı Metin'in değerli izleyicileri, Temmuz ayı yoğunlukla toprağın çapalanması ve çevre düzenlemesiyle geçiyor. Kirazlar, vişneler ve kayısılar bitti. Elma ve böğürtlenlerin olgunlaşması bekleniyor. Arılar ise deve dikenleri ve çakır dikenlerinden bal toplamaya devam ediyor. Arıların hızı kesildi. Kimileri bal hasadına geçti bile. Biz ise deve dikenlerinin bitimini bekliyoruz. Özellikle deve dikeninin yararlarını öğrendikten sonra bu kararımız pekişti. Gelelim resme! Resimdeki tek bayan TRT'de spiker ve bizim kooperatifin üyesi. Önde gözlüklü arkadaşımız da TRT'de spiker ve o da kooperatifimizin üyesi.. Fehiman ve Salih hafta sonu kooperatifteki yerlerini kontrol ve ziyaret için araziye uğramışlar.
Ne Kooperatifi? diye soracak olursanız; Kupon Konut! cevabını alırsınız. Ayaş, Tekkeköy sınırlarında, Sinanlı'ya komşu bir bölge. (Google Map'ta -ankaraayaskuponkonut- diye sorgulama yaparsanız bölgeyi görebilirsiniz.) Bu bölgede 12 kooperatif kurulmuş. Her biri ortalama 100'er üyeli bu kooperatiflerin bir bir kısmı 5'er dönümlük hisselerini üyelerine dağıtarak kendini feshetmiş, kimi faaliyete devam ediyor. Kooperatiflerden en faal olanı da bizim Kupon Konut. Sondaj vurulmuş, su şebekesi ve depoları kurulmuş, stabilize yolu ve elektriği gelmiş, yaklaşık 20 ev yapılmış. Üyelerimizden Kemal Balcı, yakında, "Kupon Konut" adıyla veb sitesi kurmayı planlıyor...
Biz yine gelelim resme. Fehiman (arkasındaki eşi) kendi parselinde hiç olmazsa ağaçlandırma için planlar kuruyor. Salih'e gelince, o uzun zamandır İstanbul'da görev yaptığı için Ankara'ya gelemiyor ve bu nedenle kendi hissesini satmak istiyor (3 dönümlük tapulu yeri Salih'ten satın almak isteyenler bize elektronik postayla mesaj atarak Salih'e ulaşabilirler). Resimde arka plandaki ikinci kişi, elekte kurumaya bırakılmış zerdalileri gösteren Eriz de bahçenin müdavimlerinden. Aslında bahçeye gelmek için sürekli söz veren bir de Neco'muz var ama; her seferinde bir bahanesi olduğu için, bahçeyi henüz görememiş. Neco'nun da çerçeveye dahil olması dileğiyle şimdilik hoşça kalın, sevgiyle kalın.

Hiç yorum yok :