25.4.09

Bahçe trafiği yoğunlaşıyor- Yeni bekçimiz hayırlı olsun



Bahçe giderek renkleniyor.. Badem, kayısı ve şeftalilerin ardından kiraz ve erikler çiçek açtı.


Bu arada ortalığı yemyeşil bir ot tabakası sardı. Her ne kadar biz yabancı otlardan şikayet etsek de arılar, kuşlar bizim gibi şikayetçi değil.. Arılar otların üzerindeki çiçeklere konup konup kalkıyor.



Çiçeklerde haftanın hakim rengi sarıydı. Yaklaşık 15 gün sonra sarı çiçeklerin yerini başka renkteki çiçekler alacak.


Nisan yağmurları da otların, çiçeklerin daha da yoğunlaşmasına yaradı. 23 Nisan günü öğle saatlerinde dolu yağmaya başlayınca korktum ama bizim bölgeye dolu düşmemiş. Bademlerdeki çiçekleri inceleyince dolunun vurmadığı anlaşılıyor.



Ancak Beypazarı yöresine dolu yağdığı bilgisini aldım. Onlar adına üzüldüm.


Bu arada bizim eski bekçimiz Erol'dan hatıra tam bodur elmalar da kendini gösterdi.


Erol'un hediye ettiği dört bodur elmanın dördü de canlandı. Bu yıl o elmaların boy atma yılı olacak.



Çünkü bir karış boyuyla bunlardan bu yıl bir şey beklenmez ama onları askıya alabilmek için demir direklerin ve tellerin de bu yıl hazırlanması gerek.


Yağmurlar, çapa işlerinin aksamasına da neden oldu. Bahçede bulunduğum günlerin sınırlı olması, yağmur nedeniyle toprağın yaşlığı çapayı aksattı.


Özellikle ceviz ağaçlarının kök boğazları otların arasında kaybolmaya başladı.




Geçtiğimiz hafta hava kararıp yağmurun ineceğini görünce çapa makinesini olduğu yere bırakıp tüydüm açıkçası. Sonuçta kalan 6 ceviz ağacı ama bakın şimdi: Ben bahçede olacağım, yağmur yağmayacak, toprak çapa için tavında olacak ve arıları rahatsız etmeyeceğim bir saat (akşam) olacak.



Bayağı uzun bir şartlar listesi var değil mi? Olsun haftaya biter sanırım. Ama fidan için önemli. Niye mi? Size göre sağ taraftaki su tankının önünde küçük bir ceviz fidanı var ama ottan görünmüyor. Bir akşam çapalandıktan sonra o da ortaya çıkacak.


YENİ BEKÇİMİZ GÖREVİNİN BAŞINDA



Daha önceki yayınlarımızda bekçimiz Erol'un görevinden ayrıldığını, duyduğumuz üzüntüyü dile getirmiştik. Başkanımızın da dediği gibi "Gidene dur diyemediğimiz" için de Erol'a hayatının bundan sonraki bölümü için başarı, sağlık ve mutluluk dilemiştik..
Kupon Konut arazisi de bekçisiz kalmayacağına göre yeni bekçimiz de işe başladı. Buradan yeni bekçimiz Meftun Yücel'e işinde başarılar diliyoruz.

Hiç yorum yok :