22.3.09

Beyaz Saray'a Arı Kovanı, Organik Bahçe

Amerika Birleşik Devletleri’nin Başkenti Washington’da; Beyaz Saray’da First Lady Michell Obama 102 metrekarelik organik Sebze Bahçesi kuruyor…..


Bayan Obama, eline küreği alıp çalışmaya başlarken Beyaz Saray bölgesindeki ilk okul öğrencileri de kendisine yardımcı oldu.….

First lady, organik tarım ürünlerinin yetiştirilmesine tüm Obama ailesinin, hatta ot yolmada görev almak üzere Başkan Barack Obama’nın bile yardımcı olacağını belirtti.

Michelle Obama, "Burada, nane, marul, çilek yetiştireceğiz. Arı kovanlarımız olacak, kendi balımızı üreteceğiz. Bu bahçenin önemi ailelerimiz, çalışanlarımız ve Beyaz Saray'a gelen herkes, bizim yetiştirdiğimiz ürünleri, taze sebze ve meyveleri yiyecek" dedi.


Michelle Obama, Amerikalı ailelerin sağlıklı beslenmesinin baş gündem maddelerinden biri olacağını söylüyor.

Bayan Obama çocuklardan başlayarak bu mesajı topluma yaymayı planlıyor.

Sokaktan da görünecek bahçede Beyaz Saray mutfağına gidecek 55 çeşit sebze arasında ıspanak, pazı, kara lahana ve çeşitli marul türleri de yer alacak.
Ayrıca çocukların daha önce görmemiş olabilecekleri roka, kişniş, acı biber ve kişniş gibi 'egzotik' ürünler de yetiştirilecek.

Yerel ürünler yemeyi savunan Uluslararası Mutfak Bahçeçileri adlı bir örgüt, Obamaların Beyaz Saray'da bir sebze bahçesi yapması için 100 binden fazla imza toplamıştı.

1800 yılında Beyaz Saray'ın ilk evsahibi olan Başkan John Adams, böyle bir bahçe kurmuştu.

Eleanor Roosevelt 2. Dünya Savaşı sırasında Zafer Bahçesi adını verdiği bir bahçe hazırlamış, 1990'larda ise Clintonlar teraslarında küçük bir sebze bahçesi yapmışlardı.
Arıcı Metin'in değerli izleyicileri, sizlerin hayallerini biraz zorlamak istiyorum. Cumhurbaşkanımız Abdullah Gül'ün değerli eşleri Hayrünnisa Gül'ün böyle bir bahçe kurarak topluma öncülük ettiğini düşünün; Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın değerli eşi Emine Erdoğan'ın böyle bir öncülük yaptığını hayal edin; peki Deniz Baykal'ın eşini düşünün....
Yok! Hayal edemiyoruz değil mi? Türban kavgası, laik-antilaik tartışması dururken organik tarım öncülüğü de neymiş! Öyle küçük şeylerle uğraşılır mı? Hele hele Arı kovanı da nereden çıktı şimdi der gibisiniz değil mi?

2 yorum :

mahmudiyearicilik dedi ki...

Mesleğiniz gereği sanırım haberi atlamamışsınız. Ne güzel, örnek olmalı herkese.Ayrıca budama işlemleri de çok güzel devamlı takip ediyorum sizi.

SAYGILAR

Adsız dedi ki...

bızımkıler sıklık yarısında oyle ıslere zaman ayıramazlar dogru bır tespıt tebrıkler