17.3.09

18 Mart Çanakkale Zaferi


"Çanakkale Zaferi", 18 Mart Çanakkale destanını anlatmak için yeterli değil... Milletlerin tarihinde mutlu anlar olduğu gibi acı anlar da vardır... Tarihten söz edilirken sadece zaferlerden, fetihlerden söz edilmez...

Çağ değiştiren Fetihler vardır; "İstanbul'un Fethi". 2 saatte kazanılan meydan savaşları vardır; "Kosova Meydan Muharebesi". Zaferler, hezimetler, yenilgiler vardır ama hiç biri Çanakkale Destanı ile kıyaslanamaz...

"Medeniyet denilen tek dişi kalmış canavar", çok uluslu deniz gücü ile İstanbul'u ele geçirmek ve bir imparatorluğu paylaşmak hırsıyla Çanakkale boğazına girer ama evdeki hesap çarşıya uymaz..

Gazeteler, televizyonlar bu destanı tekrar tekrar anlatacaktır ama gazeteci arkadaşımız Mehmet Demirkol'un gönderdiği fotoğraf o zaferi kazananların o gün içinde bulundukları durumu açıkça gösterdiği gibi; zaferi gözlerimizde daha da büyütecektir. Bu resmi sizlerle paylaşmak istiyorum.

3 yorum :

arıbeyi dedi ki...

Duyarlı yüreğinizle kaleme aldığınız yazınız çok anlamlı olmuş.Şehidlerimizin ruhları şad olsun diyorum.Mekanları zaten cennettir onların.
Kutluyorum sizi.
SAYGILARIMLA

sedacet dedi ki...

Çabalarınızla gurur duyan, emeklerinize değer veren yüreklerden biri olarak, sizi gönülden tebrik ederim. Sağlık ve sıhatle başarılarınızın devamını dilerim.
Ellerinize, gönlünüze sağlık.
Saygılarımla,

sedacet dedi ki...

Çalışmalarınız ve emek verdiğiniz her satır çok değerli ve gurur verici.
Sağlık ve sıhat ile başarılarınızın devamını dilerim.
Ellerinize sağlık.
Saygılarımla.