24.2.08

Tavşanlar Bahçeye Zarar vermiş

Bekçimiz Erol’la buluşmadan ön bilgiyi almıştım… Tavşanlar, özellikle bodur fidanları kemirmiş… Erol’da, fidanların korunması amacıyla unlu bulamaç hazırlayıp tavşanların kemirdiği bölümlere bulamacı sürmüş….
Sonbaharda diktiğim minik fidanların etrafını çalı ve diken demetiyle bağlayıp koruma altına aldım ama birkaç yıllık fidanları tavşanların kemireceğini düşünemedim.
Ancak yanılmışım. Şubat başındaki ziyaretimde, tavşanlar, sonbaharda budadığım dalları kemirmişler ve ben de o dalların fotoğraflarını çekmekle yetinmiştim…
Yani tavşanlara karşı herhangi bir tedbir almayı düşünmemiştim. 23 Şubat tarihli ziyaretim de anladım ki; tavşanlara karşı fidanları koruma önlemlerini yaygınlaştırmam gerekecek..
Bu arada bir haberim de Ayaş yolu konusunda;
Yolunuz Ayaş-Beypazarı taraflarına düştüğünde, Ayaş-Ankara istikametinde, yani Ankara'ya dönerken, Ayaştan çıkar çıkmaz bir su kaynağı var…
Ayaş beli...
Su kaynağının başında da bir köftecimiz icrayı sanat eyliyor…
Yolunuz düştüğünde, arabanızda 5-8 litrelik pet şişelerden bulunursa su almayı ihmal etmeyin. Ayaş’ın yerlileri kaynak suyu için “karasu” deseler de çayı güzel oluyor.
Su için beklerken, köftecinin çayını yudumlayıp bekleyebilir, acıktıysanız da ev yapımı köftelerinden tadabilirsiniz….

Hiç yorum yok :