13.9.23

 


Okul ve Polen

Anneler, babalar. Okullar açıldı. Gözbebeklerimiz çocuklarımızı, torunlarımızı okullarına gönderdik. Hepimizin umudu, geleceğimiz çocuklarımızın okullarında başarılı olmalarını istememizden daha doğal ne olabilir ki.....

Çocuklarımızın okullarında başarılı olmalarını isterken onların sağlıklı başarılı olabilmeleri için gerekli besin desteğini de esirgemememiz gerekiyor. Yıllar önce polen satışına başladığım günlerde polenin işe yarayıp yaramadığı konusunda bir tartışma başlamıştı. O günlerde benden polen alan bir arkadaşımız tartışmaya katılmış, okuldan yorgun bir şekilde gelen çocuğunun polen tüketimine başladıktan sonra çok olumlu gelişmeler yaşadıklarını anlatmıştı.

Bu konuda arkadaşımızı destekleyen bilimsel bir çalışma da Polonya'da yapılmış. Aşağıdaki satırlar, bu konudaki eski bir paylaşımdan.


"Polonya'da 8-12 yaş grubu çocuklarda yapılan araştırmalara göre; günde 20 g polen verilen öğrenciler ile polen verilmeyen öğrenciler arasında önemli derecede farklılıklar meydana gelmiştir. Polen alan öğrencilerin, kan ile ilgili bütün değerlerinde artış saptanmış ve organizmada genel fizyolojik durum ile vücut direncinde iyileşme görülmüştür. Sinir sistemi üzerinde ki etkileri de dikkate değer bulunmuştur. Yine Polonya Farmakoloji ve Toksikoloji Enstitüsü tarafından yapılan araştırmalar sonucu polenin, lipit (yağ) metabolizması bozukluğunda, kan serumunda ki trigliserit düzeyinin düşürülmesinde oldukça etkili olduğu belirlenmiştir. "

"Polen İnsan Sağlığı İçin Şifa"

Amerika'nın önde gelen beslenme uzmanlarından Paavo Airola: "Polen, Dünya'nın en zengin ve en mükemmel besinidir. Vücudun gerilimlere ve hastalıklara karşı direncini arttırır. Aynı zamanda birçok hastalıkların iyileşmesini hızlandırır. Yaşlanmayı geciktirici ve canlılığı sağlayan yenileştirici özelliklere sahiptir" demiştir.

Hippocrate Sağlık Enstitüsü'nden, Stephan Blauer: "Balarısı poleni, yoğun protein gereksinimine olan aşırı isteği azaltır ve giderir. Balarısı poleni kendi kendine sindirilebilen bir besin maddesi olduğu gibi, diğer besinlerin de iyi bir şekilde sindirilmesine yardımcı olur. Dünya'nın her tarafındaki bilim adamları ve doktorlar tarafından, doğanın mucizelerle dolu bir besin maddesi olan balarısı poleni, gençlik umudu olarak isimlendirilmiştir" diyerek bu konuyu özetlemiştir.

Bal ve polenin yararlarına ilişkin paylaşımlara devam edeceğiz.


Hiç yorum yok :