2.12.15


“BALLI ÇAY”
Çayınızda şeker yerine bal kullanmayı denediniz mi? Denemedinizse, aşağıdaki haberi okuduktan sonra deneyeceğinizi ümit ediyorum. Pek yeni olmasa da; haberimizi bir okuyun, sonra kararınızı verin.
“İstanbul Teknik Üniversitesi Gıda Mühendisliği bölümünce yapılan araştırma, balla tatlandırılan çayın antioksidan değerinin yüzde 50 oranında arttığını ortaya koydu.
İTÜ Gıda Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Dilek Boyacıoğlu; "Çay ve bal günlük yaşamımızın iki vazgeçilmez gıda maddesi. Araştırmamızda antioksidanca zengin bu iki gıda maddesinin bir arada kullanımının nasıl bir sonuç vereceğini görmek istedik" dedi.


 Boyacıoğlu, balın çaya ilave edildiği bütün sıcaklık derecelerinde yüzde 25-35 aralığında arttığını anlatarak; "Bu artış 70-90 derece aralığında ortalama yüzde 50 oranında gerçekleşti" şeklinde konuştu. (Ajanslar/NTVMSNBC)”

1 yorum :

Salim dedi ki...

Sayın Metin bey ,
Öncelikle çalışmalarınız sonucu aldığınız ödülden dolayı sizi kutlarım.
İletişim kanalı bulamadığım için yorum kısmından yazmak durumundayım.
Bloğunuzun başından sonuna kadar okudum.
Bir kaç şeyi söylemeden geçemeyeceğim.
Yazı puntonuzu ve karakterinizi bir sabit tutsanız.
İlerde sonucunu söyleyeceğiniz konuları atlamasanız.İki analı kovan çalışanız gibi.
Kendinize has olmasa bile yaptığınız farklı şeyleri detaylı olarak izah etseniz çok güzel olur
diye düşünüyorum.Formik asit ilaçlama gibi.Bir de hangi arı türü ile çalışıyorsunuz.Biz Elazığ ili ilçesi ki rakım aynı 1200 metre olup türde sıkıntılarımız mevcut.
Selamlar.
Salim Bulut
bulutsalim@gmail.com